Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) Sözcüler Kurulu Üyesi ve Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Mersin Milletvekili Perihan Koca Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya yönelik şu soruları yöneltti;

Basına yansıyan haberlerde #Mersin ilinde inşaatı süren Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde çalışan inşaat işçilerinde menenjit hastalığı tespit edildiği bildirilmiştir. Hastaların Silifke Devlet Hastanesi ve Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildikleri belirtilmiş, hastaların durumuyla ilgili ise İl Sağlık Müdürlüğü’nün herhangi bir açıklaması olmamıştır.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin’i Ziyaret Etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin’i Ziyaret Etti.

Bu bağlamda;

1. Mersin ilinde yapımına devam edilen Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde menenjit hastalığının yayıldığı ile ilgili iddialarla ilgili niçin bir açıklama yapılmıyor? Hastalanan işçilerin sayısı kaçtır? Hastaların sağlık durumu nedir?

2. Olası bir menenjit salgınıyla ilgili bakanlığınızın bir çalışması var mıdır? Ülkemizde görülme sıklığı Avrupa ülkelerine oranla çok daha fazla olduğu bilinen menenjit hastalığına neden olan meningok enfeksiyonları niçin aşı kapsamına alınmamaktadır?

Ekran görüntüsü 2024-01-15 163352

Editör: Haber Merkezi