PETFA: Sahipsiz Hayvanlara İlişkin Kamuoyu Açıklaması

Sahipsiz hayvanlara yönelik yasa teklifi çalışmaları kapsamında yaşamı önceliklendirmeyen çözüm arayışlarına derin endişeyle bakıyoruz. Ülkemizde sahipsiz hayvanlarla ilgili gündemde olan konuları titizlikle değerlendirirken, yaşamın önceliklendirilmesi gerektiğini vurguluyoruz.

Ayhan Barut; Kuraklık ve verim kaybı çiftçinin belini büktü Ayhan Barut; Kuraklık ve verim kaybı çiftçinin belini büktü

Evcil Hayvan Maması Derneği (“PETFA”) olarak, sahipsiz hayvan popülasyonunun etkin bir şekilde kontrol altına alınabilmesi için bilimsel ve hayvan refahını merkez alan yöntemlerin kullanılması gerektiğine inanıyoruz. Hayvan Hakları Evrensel Beyannamesi'nde belirtildiği gibi, bütün hayvanlar yaşam önünde eşit doğar ve aynı var olma hakkına sahiptir.

Bu doğrultuda, kimliklendirme, kayıt altına alma ve kısırlaştırma programlarının hız kesmeden devam etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Ayrıca, hayvan terk edilmesini engellemek için ciddi önlemler alınmalı ve evcil hayvan sahiplenme süreci sorumlu bir şekilde yürütülmelidir. Toplumda hayvan hakları ve duyarlılık konusunda farkındalık yaratılması için eğitim faaliyetlerine de önem verilmelidir.

Sahipsiz hayvanlara yönelik çözüm önerileri için kamu, özel sektör ve sivil toplum işbirliği içinde koordineli çalışmaların yürütülmesi gerekmektedir. Hayvanların insan ve toplum hayatına sunduğu olumlu etkileri vurgulayan bir bakış açısıyla hareket etmek, önemlidir. Hayvanları seven, haklarına saygı gösteren ve ihtiyaçlarını gözeten bir toplum için çaba göstermeye devam edeceğiz.

#SahipsizHayvanlar #HayvanHakları #YaşamıÖnceliklendirme #PETFA

Editör: Haber Merkezi