Polis, Danimarka'nın Kopenhag kentindeki Field's Mall'da çok sayıda kişinin vurulduğunu doğruladı.

Şehrin güneyindeki Field's alışveriş merkezine silahlı polisler gönderildi. Kaç kişinin öldüğü veya yaralandığı belli değil.

Field's alışveriş merkezine giden tüm yollar ve onu şehir merkezine bağlayan metro hattı trafiğe kapatılırken, olay yerine ambulans ve itfaiye ekipleri geldi.

Polis daha sonra bir şüphelinin tutuklandığını söyledi, ancak ayrıntı vermedi.

Polis, bir kişinin tutuklandığını söyledi.

Kopenhag polis sosyal medya üzerinden bir kişinin tutuklandığını duyurdu paylaşımında şu ifadeleri kullandı.

Fields'de meydana gelen silahlı saldırıyla ilgili 1 kişi gözaltına alındı. Şu anda kişinin kimliği hakkında daha fazla bilgi verme fırsatımız yok. Fields'da kitlesel olarak varız ve bir genel bakış oluşturmak için çalışıyoruz. En kısa sürede burayı güncelleyeceğiz

Kopenhag polisi "Birden fazla kişinin öldüğü ve çok sayıda kişinin yaralandığı doğrulandı. Kopenhag'daysanız, akrabalarınızla iletişime geçin ve iyi olduğunuzu bildirin. Bölgede arkadaşlarınız veya akrabalarınız varsa lütfen bilgilerimizi iletin" paylaşımı yaptı

Saldırı anında alışveriş merkezinde olan Ruta Jonuseviciute sosyal medya paylaşımında olayla ilgili şu ifadelere yer verdi.

Kopenhag'da alışveriş merkezinde silahlı saldırı oluyor ve gerçekten küçük şans eseri hayattayım. İnsanlar koşmaya ve yürüyen merdivenden aşağı inmeye başladılar başka bir tetikçi vardı ve ben ortadaydım. İnsanları vuruyordu, sonra benim ve diğerlerinin yanından geçti. Onu çok yakından gördüm. Yaralanan insanlar gördüm. Muhtemelen birden fazla kişi vardı. Biz koşuyorduk, sonra arabadan ateş ediyorlar. Yan taraftaki otelin tuvaletinde saklanıyordum. Şimdi otel odasında diğer insanlarla güvendeyim, Vibeke de şu ana kadar güvende. Süper süper süper süper korkunç!18:43 hala oteldeyim çok polis var vibeke birinin dairesinde güvende18:55 hala otelde, polis tarafından hala saklanmaları tavsiye edildi. Çok korkunç.

Editör: TE Bilisim