PVC perdeler hakkında bilinmesi gereken 5 önemli noktayı azimyapi.com’dan Serdar Özdemir anlattı.

PVC perdelerin üretim ham maddesini Polivinil Klorür oluşturmaktadır. Yapısında bulundurduğu polivinil klorür sayesinde toz, ısı, haşere, rüzgâr ve benzeri etkenlere karşı yalıtım sağlar. Bilhassa soğuk hava deposu gibi ısı yalıtımının önem arz ettiği alanlarda kullanılır. Yalıtım özelliği sayesinde bu tip alanlarda ısı dengesini sağlarken aynı zamanda şerit yapısıyla yalıtımın sağlanması gereken alanlara giriş ve çıkışları da kolaylaştırmaktadır. Öte yandan daha öncede bahsedildiği gibi uçan haşere veya kuş gibi canlıların da bu tip endüstriyel alanlara girmesini engelleyerek hijyeni de sağlamaktadır.

PVC şerit perde endüstriyel faaliyetlerde sıklıkla kullanılan ürünler arasında yer almaktadır. Yalıtımlı bir yapıya sahip olması nedeniyle kullanımı tercih edilmektedir.

Zararlı Haşerelere Karşı Koruyucu

Gıda endüstrilerinde gıda güvenliği ve hijyenini sağlamak oldukça önemli bir konudur. Bu durum aynı zamanda insan sağlığını korumak açısından da önem arz eder. Gıda güvenliğine karşı en büyük tehdidi ise sinek ve benzeri uçan haşere çeşitleri oluşturmaktadır. Soğuk hava depoları ya da gıda saklama alanlarında PVC kullanılarak bu tarz canlıların gıdalarla teması engellenmektedir. PVC maddesi kullanılarak üretilen perdeler depoların iç kısmı ile dış kısımlar arasında hava akışını önleyerek uçan haşerelerin depolanan gıdalarla temas etmesini engellemektedir.

Isı Yalıtımı Sağlar

Şerit perdelerin en önemli özelliği ısı yalıtımını mükemmel derecede sağlamalarıdır. Soğuk hava depoları bu anlamda şerit perdelerin en sık kullanıldığı alanlardır. Bu tip depolarda depo alanının belirli bir ısı seviyesinde tutulması gerekmektedir. Şerit perdelerin yapısında bulunan polivinil klorür hammaddesi ısı akışını keserek deponun istenilen sıcaklıkta sabit tutulmasını sağlamaktadır.

İSG Standartlarını Sağlar

Gıda endüstrisinde faaliyet gösterecek olan firmaların İSG standartlarına uygun şekilde çalışma sağlamaları gerekmektedir. Bu durum yasal anlamda bir zorunluluk olmasının yanı sıra insan sağlığı ve gıda güvenliği açısından da oldukça önemli bir durumdur. Endüstriyel alanlarda kullanılan perdeler İSG standartlarına uygun şekilde üretilmektedir. İnsan sağlığına uygun bir yapıya sahip olan şerit perdeler zararlı maddeler içermez. Böylelikle gıda ve benzeri maddelerin hijyenik ve sağlıklı bir şekilde depolanmasını sağlar.

Ses Yalıtım Özelliği

Şerit perdelerin en sık kullanıldığı alanların başında gıda sektörü gelse de tekstil ve benzeri faaliyetlerin gerçekleştirildiği fabrikalarda da kullanılmaktadır. Bu tip fabrikalarda ağır makinalar kullanıldığı için ses ve gürültü oranı fazladır. Isı yalıtımına benzer şekilde ses yalıtımı sağlayan şerit perdeler sayesinde iç kısımda oluşan seslerin dışarıya ulaşması engellenmektedir.

UV Işınlarına Dayanıklıdır

Kaynak perdesi olarak da bilinen şerit perdeler UV ışınlarına karşı dayanım gösterir. Böylece kaynak ve benzeri işlemlerin gerçekleştirildiği alanlarda alev yürümesini önleyerek olası kazaları engeller. Diğer bir yandan bu dayanım özelliği sayesinde sararma ve solma gibi durumlar meydana gelmez.

Editör: Haber Merkezi