Rahim filminin çekim amacı kadınların yumurtalıklarının ve yumurtalık kanallarının kontrol edilmesidir. Bu film genellikle kısırlık sorunu yaşayan kadınlar için uygulanır. Rahim filmi sırasında tıkalı olan kanalların açılması içgüdüsü de bulunur. İşlem sırasında damar ve kanalların genişlemesi, hasta için kaliteli bir avantaj sağlar.
Rahim Filmi Nasıl Yapılır?
Rahim filmi kadınlara uygulanan bir işlemdir. Korkutucu ve çekinilmesi gereken bir işlem değildir. İşlem profesyonel bir teknisyen tarafından her işlemi takip edilerek yapılır. İşlem için hasta sırt üstü olacak şekilde röntgen masasına uzanır ve bacaklarını kendine doğru çeker. İşlem öncesi vajinanın steril hale getirilmesi için özel solüsyon kullanılır. Ardından çekim işlemi için balon şeklinde yuvarlak bir boru kullanılır. Bu işlem sırasında ağrı ve acı olmaz.
Rahim filmi Kimlere Uygulanır?
Rahim filmi jinekolog tarafından istenilen bir filmdir. Bu görüntüleme işlemi kısırlık tedavisi alacak olan hastaya uygulanır. Doktora tedavi anlamında net bilgiler verecek olan bir filmdir. Film çekimi sonrasında tedaviye geçilecek hatta film çekilirken tıkalı olan kanallarda açılma olacaktır.
HSG Filmi Avantajları Nelerdir?
Tıp dünyasında hsg filmi kaliteli ve profesyonel bir görüntüleme tekniğidir. Bu teknik sonrasında hastanın kısır olup olmadığı anlaşılacak, eğer tıkalı kanal bulunuyorsa bu kanalların açılması sağlanacaktır. Eski yıllarda kadınlara çok acı veren rahim içi görüntüleme işlemi hsg filmi sayesinde acısız ve çok daha gelişmiş bir teknik ile uygulanmış olacaktır.
Ülkemizde hsg filmi çekimine en çok kısırlık tedavisi öncesi başvuruluyor. Bu işlemde yumurtalık, rahim içi ve yumurtalık kanallarının iç kısmı görüntüleniyor. Aynı zamanda bu işlem ile tıkalı olan yumurtalık kanallarının açılması mümkün oluyor. Ülkemizde rahim filmi olarak da adlandırılan bu işlemin kaliteli bir merkezden alınması, tıkalı olan tüplerin açılması adına da özel bir görüntüleme tekniğini ortaya çıkarıyor.
HSG Filmi Neden İstenir?
Hsg filminin amacı rahmin içini net olarak incelemek ve detaylı olarak görmektir. Hastanın rahim ve fallop tüplerinin radyolojik olarak değerlendirilmesi işlemidir. Bu işlemin yapılmasındaki amaç sperm ve yumurtanın bir araya gelmesine engel olan sebebi bulmaktır. Normal rahim kanallarında ve fallop tüplerinde yumurta ile spermin birleşmesinde bir engel yoktur. Ancak fallop damarı dar veya kapalı olan bir kadın rahminde sperm yumurtaya erişemeden yok olacaktır.
Ultrason Nedir ve Neden Çekilir?
Ultrason işlemi ses dalgalarıyla vücudun iç kısmına ulaşılması demektir. Ultrason vücuttaki hemen hemen tüm organlar için uygulanan bir görüntüleme tekniğidir. Detaylı ultrason ise hamilelerde bebeğin gelişiminin incelendiği yöntemdir. Detaylı ultrason fiyatları hastanın özelliklerine ve uygulamanın kalitesine göre değişim gösterebilir.
Ultrason Kullanım Alanları Nelerdir?
Ultrason vücudun safra kesesi karaciğer, kalp, akciğer, karın ve boyun gibi birçok bölgesi için uygulanabilen bir görüntü alma tekniğidir. Ultrason ile hastanın rahatsızlık duyduğu bölgede şüpheli bir durum olup olmadığı incelenir. Hastanın ağrı duyduğu bölgede ödem, lenf, lap, polip, kist gibi negatif durumlar olup olmadığı bu tetkik ile ortaya çıkacaktır.
Ultrason Fiyatları
Ultrason ve detaylı ultrason fiyatları ultrason işleminin yapıldığı bölgeye göre değişim gösterir. Bu işlem ülkemizde birçok merkezde uygulanır ancak doğru veri almak için cihazın kalitesi önem taşır. Hastalığa tanı koyma ve tedaviye hemen başlama adına kaliteli ve son teknolojik cihazlar kullanan bir görüntüleme merkezi seçilmelidir.
Hastanın hemen tedaviye başlaması açısından bu tetkik büyük bir öneme sahiptir. detaylı ultrason fiyatları uygulama merkezinin kalitesine göre değişebilir.