"Kharkiv'in bölge valisi Oleg Synehubov, Cumartesi günü erken saatlerde iki S-300 füzesinin Rusya sınırına yakın kenti vurduğunu söyledi. Saldırılar, bölgenin Kharkiv ve Chuhuev bölgelerindeki kritik enerji altyapısını ve endüstriyel tesisleri vurdu."

Yetkililer, Cumartesi sabahı Kiev ve doğudaki Kharkiv kentindeki kritik altyapıya Rus füze saldırılarının isabet ettiğini söyledi ve başka bir bölgenin valisi, bunu önümüzdeki saatlerde büyük bir füze saldırısının takip edebileceği konusunda uyardı.

Reuters muhabirleri, hava saldırısı sireni çalmadan önce Kiev'de bir dizi patlama sesi duydu ki bu oldukça alışılmadık bir durum. Yetkililer, vatandaşlara barınaklarda kalmalarını söyledi.

"Dniprovskiy semtinde patlamalar. Tüm ajanslar bölgeye gidiyor. Sığınaklarınızda kalın!" Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko, Telegram mesajlaşma uygulamasında yazdı.

Geçen Şubat ayında işgal eden Rusya, Ekim ayından bu yana Ukrayna'nın hayati önem taşıyan enerji altyapısını füzeler ve insansız hava araçlarıyla vuruyor ve kışın ısırdığı gibi merkezi ısıtma ve akan sularda kapsamlı elektrik kesintilerine ve kesintilere neden oluyor.

Cumhurbaşkanlığı ofisinin başkan yardımcısı Kyrylo Timoşenko, "Kritik altyapı tesislerine füze saldırısı. Ayrıntılar kontrol ediliyor" dedi.

Kharkiv'in bölge valisi Oleg Synehubov, Cumartesi günü erken saatlerde iki S-300 füzesinin Rusya sınırına yakın kenti vurduğunu söyledi. Saldırılar, bölgenin Kharkiv ve Chuhuev bölgelerindeki kritik enerji altyapısını ve endüstriyel tesisleri vurdu.

"Acil servis birimlerimiz ve enerji çalışanlarımız sonuçları tasfiye etmek ve durumu enerji tedarikiyle istikrara kavuşturmak için çalışıyor" dedi.

Kiev'de belediye başkanı, bir füzenin enkazının Kiev'in batısındaki Holosiivskiy semtindeki yerleşim dışı bir alana düştüğünü ve yangına neden olduğunu ancak kimseye zarar vermediğini söyledi.

Başkentin hemen dışındaki Kiev bölgesindeki Kopyliv köyünde de konut altyapısı vuruldu. Bölge valisi Oleksiy Kuleba, patlamada özel mülkiyete ait 18 evin camlarının ve çatılarının kırıldığını veya hasar gördüğünü söyledi.

Merkez Çerkas bölgesinin valisi, Cumartesi günü büyük bir Rus füze saldırısının takip edebileceği konusunda uyarıda bulunurken, güneydeki Mykolaiv valisi 17 Rus Tupolev savaş uçağının hava üslerinden kalktığını söyledi.

Ancak açıklamalarının ardından Kiev ve çevredeki hava saldırısı alarmı kaldırıldı.

Cumartesi günkü grevler, Ukrayna ve Rus kuvvetlerinin , günlerdir amansız bir Rus saldırısının odak noktası olan doğu Ukrayna'daki küçük bir tuz madeni kasabası olan Soledar'ın kontrolü için savaştığı sırada geldi.

Rusya Cuma günü yaptığı açıklamada, güçlerinin Soledar'ın kontrolünü ele geçirdiğini, bunun Moskova için aylarca süren savaş alanından sonra ender bir başarı olacağını söyledi, ancak Kiev, birliklerinin hala kasabada savaştığını söyledi.

Editör: Güven BOĞA