Rusya Perşembe günü yaptığı açıklamada, Ukrayna sınırı boyunca Ukrayna yanlısı militanlar olarak nitelendirdiği üç saldırı girişimini püskürttüğünü, ağır bombardımanın ise sivillerin bölgeden kısmen tahliyesine yol açtığını söyledi.

15 aylık savaşta beklenen bir Ukrayna karşı saldırısı öncesinde Rusya, son günlerde büyük bir sınır ötesi saldırı ve bu haftanın başlarında Moskova'ya şimdiye kadarki en büyük insansız hava aracı saldırısıyla tekrarlanan saldırılara maruz kaldı.

Rusya'nın Ukrayna sınırındaki Belgorod bölgesindeki yerleşim birimleri, geçen hafta bir saldırı sırasında Ukrayna yanlısı güçler tarafından kısa süreliğine ele geçirildi.

Rusya savunma bakanlığı Perşembe günü Shebekino kasabası yakınlarında üç sınır ötesi saldırıyı püskürttüğünü söyledi ve Ukrayna'yı Rus sivillere saldırı girişiminde bulunmak için "terörist oluşumlar" olarak nitelendirdiği oluşumları kullanmakla suçladı.

Bakanlık, "Rus askerlerinin özverili eylemleri, Ukraynalı terör oluşumlarının üç saldırısını püskürttü" dedi. "Devlet sınırının ihlal edilmesine izin verilmedi."

Bakanlık, 30'dan fazla Ukraynalı savaşçının öldürüldüğünü ve dört zırhlı aracın imha edildiğini söyledi.

Editör: Haber Merkezi