MERSİN BÜYÜKŞEHİR BİN DEKAR ARAZİYİ TARIMA KAZANDIRDI MERSİN BÜYÜKŞEHİR BİN DEKAR ARAZİYİ TARIMA KAZANDIRDI

Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Şahin Bilgiç, 2024 Yılının ilk meclis toplantısında yaptığı konuşmada “2023 yılının başlarında yaşadığımız asrın felaketi olan deprem; acı kayıplarımızın yanında ülke ekonomimize de yüz milyar doların üzerinde bir maliyet yükledi. Allah’tan böyle felaketleri ülkemize bir daha yaşatmamasını, depremlere dayanıklı kentlerin biran önce oluşturulmasını diliyor, 2024 Yılının her yönüyle Ülkemiz için toparlanma yılı olmasını ümit ediyorum” dedi.

BAĞIŞ, “TOPLUMSAL REFAHI YÜKSELTMEK İÇİN VERİMLİ TASARRUF YAPMALIYIZ”

Dünya nüfusunun en az bir milyarının açlık ve yetersiz beslenmeyle boğuştuğunu dile getiren ATB Meclis Başkanı Osman Bağış, “ Bu kadar da obeziteden kaynaklı sağlık sorunları bulunmaktadır. En kutsal değerlerimizden olan ekmeğin onda biri maalesef çöpe gidiyor. Hasattan nakliyeye ve depolamaya kadar ki süreçler de dikkate alındığında israfın korkunç boyutlara ulaştığı görülmektedir. Ürettiğini paylaşabilen bir kültürden gelen bizler; paylaşmayı arttırdığımız sürece israfı, aynı oranda azaltırız. Unutulmamalıdır ki tasarruf yapmak hem kişisel hem de toplumsal açıdan iyi bir geleceğin ön koşuludur. Tasarruf; insanların kriz dönemlerin de değil, refah dönemlerin de yapmaları gereken bir eylemdir. Toplumsal refahı yükseltmek için hem ailelerimizde hem şirketlerimizde hem de kurumlarımızda daha etkin ve daha verimli tasarruf yapmalıyız” dedi.

BİLGİÇ, “OLUMSUZLUKTAN HER KESİM ETKİLENDİ”

Ekonomideki olumsuzluktan, hayat pahalılığından her kesimin olumsuz etkilendiğini ifade eden Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Şahin Bilgiç, yaptığı aylık değerlendirmede “2023 yılının Şubat ayı başında Adanamızın da içinde bulunduğu on bir ilimizde yaşadığımız asrın felaketi olan depremi Allah bir daha hiç kimseye yaşatmasın. On binlerce canımızı kaybettiğimiz gibi ülke ekonomimize de yüz milyar doların üzerinde bir maliyet yükledi. Buda sıkıntılı olan ülke ekonomimizi daha fazla olumsuz etkiledi. 31 Mart mahalli idareler seçimi yapıldıktan sonra, önümüzdeki dört yıl seçim olmaması Ülkemizin toparlanması için bir fırsat olacaktır.”

Şahin Bilgiç (2)-1

TARIMIN BAŞKENTİ ADANAMIZI KALKINDIRMALIYIZ

Ülke ekonomisine katma değer yaratmak için tarım sektörünün önemli bir rol üstlendiğini söyleyen Başkan Bilgiç, “Tarımın başkenti olan Adanamızı kalkındırmalıyız. Adana Ticaret Borsası Türkiye'nin en önemli borsalarının başında geliyor. Tarımda, Ticarette, tarımsal sanayide, hayvancılıkta ve farklı alanlarda etkili iş adamlarından oluşan, Ticaret Borsamızın yönetim ve meclisi Adana'nın potansiyelini her yönüyle arttırmayı hedefleyen bir amaç içerisindedir. Adananın tarımsal ihracatının  artırılması, hem de iç piyasadaki üretim gelirinin yükseltilmesini hem de  üreticimizin tarımda sürdürülebilir hale gelmesini sağlar. Tarımla uğraşan çiftçilerimizin her karış toprağı ekip biçmesi daha öncede defalarca ifade ettiğim gibi şarttır. Ülkemizi başka şekilde besleyemeyiz. Tarım ve Gıdada dışarıya bağımlı hale gelmek bu cennet ülkemize yakışmaz. Tarım ve gıda bizim için vazgeçilmezdir. Ne yapıp, edip tarımı sürdürülebilir kılmalıyız. Çukurova'nın bereketli toprak yapısı, havası, suyu o kadar ahenk içerisinde ki tarımla uğraşan üreticimiz, çiftçimiz ürettikleriyle bundan en üst noktada fayda sağlamalıdır. 2024 yılının iyi bir şekilde planlaması ve programlanmasıyla tarımda başarılı ve verimli bir yılı hep birlikte yaşarız. Buna çok ihtiyacımız var.”

ATB GÜZEL İŞLER BAŞARDI

Adana Ticaret Borsası olarak 2024 yılında da yeni projelere imza atacaklarını belirten Başkan Bilgiç, “Adana Ticaret Borsamızın başarısı Adana ekonomisine direkt yansıyan başarılardır. Bizler yol gösterici ve uyarıcı görevimizi, hem de elimizi taşın altına koyup, üzerimize düşenleri, yapmamız gerekenleri yapacağız.  Adana Ticaret Borsası yönetimi ve meclisi olarak bugüne kadar çok güzel işler başardık. Bundan sonra da gayret ve çalışmalarımızı başarılı bir şekilde sürdüreceğiz. 2024 yılı Türk Milleti olarak, İnşallah insanımızın arzuladığı, istedikleri hedeflere ulaşabileceği bir yıl olur.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından ATB Meclis gündem maddelerine geçildi.

Editör: Haber Merkezi