Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Adana basınını ağırlamaya hazırlanıyor

Sarıçam Belediyesi ilkini geçtiğimiz yıl verdiği 10 Ocak Resepsiyonu’nu bu yıl da tekrarlayacak.

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ’ın talimatıyla geleneksel hale getirilen 10 OCAK RESEPSİYONU için çalışmalara başladıklarını ifade eden Sarıçam Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Şükrü Gedik; yıl içerisinde her türlü zor koşullarda görevlerini yerine getirmeye çalışan basın mensuplarını, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Dayanışma Günü’nde ağırlamak istediklerini, Adana basınıyla bir araya gelmekten mutluluk duyacaklarını dile getirdi…

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Kültür ve Sosyal Tesisleri’ne gelerek, Başkan Cafer Esendemir ile görüşen Gedik; yılda bir gün de olsa, böyle bir günde Adana basınıyla bir araya gelmeyi hedeflediklerini, bu etkinliği geleneksel hale getirmek için bu yıl da tekrarlayacaklarını belirterek, “Adana basınını ağırlamaktan mutluluk duyacağız. Adana’nın gelişmekte olan, yıldızı her geçen gün parlayan ilçesi Sarıçam; kentimizin gülen yüzü haline geldi. Bu gelişmede basın çalışanlarımızın da katkısı inkar edilemez.

Basın çalışanlarının yaşadıklarını sıkıntıları biliyoruz. Sarıçam Belediyesi olarak görevlerini layıkıyla yapan, objektif ve tarafsız haberleriyle bizlere yön veren, basın emekçilerine kapımız sonuna kadar açıktır.

Başkanımız Bilal Uludağ liderliğinde Sarıçam Belediyesi olarak ilçemizin sorunlarının çözümü noktasında basın çalışanlarımızın yaptığı haberler; ilçe sakinlerimizin dilek ve temennileri, talepleri rehberimizdir. Hep birlikte Sarıçam’ı Adana’nın yükselen yıldızı haline getirmekte kararlıyız. Bu çalışmalarımızda Adana basınının katkısı inkar edilemez.

Bu duygu ve düşüncelerden hareketle; her yıl ülke genelinde BASIN BAYRAMI olarak kutlanan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle resepsiyon düzenleyeceğiz. Adana basınını ağırlamaktan mutluluk duyacağız” dedi.

ÇGC Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Esendemir de geçmiş yıllarda 10 Ocak’ları BASIN BAYRAMI olarak kutladıklarına dikkat çekerek; “Maalesef o günler geride kaldı. Halkın haber alma ve haber verme hakkını kullanabilmesi için herkesin özgür basına ihtiyacı var. Basın çağın tanığı olmanın yanı sıra vatandaşla atanmış ve seçilmişler arasında köprü görevi yapmaktadır. Basın çalışanları her geçen gün çok zor şartlar altında görevlerini yerine getirirken, birçok sıkıntıyla karşı karşıya kalmıştır. Basına yönelik her türlü kısıtlama ve engellemelere geçmişte olduğu gibi her zaman karşı çıktık. Basın özgürlüğünün; tüm özgürlüklerin mihenk taşı olduğunu söyledik. Yöneticilerin özgür basından korkmamaları gerektiğini dile getirdik.

Basın çalışanlarının ekonomik koşullarının iyileştirilmesi basın özgürlüğü açısından çok büyük önem taşımaktadır. Özellikle yerel yönetimlerin ekmeğinin peşinde olan gerçek basın emekçilerinin yanında olması ve desteklemesi gerekir.

Bu amaç doğrultusunda; basınımıza verdiği değerin göstergesi olarak, Sarıçam Belediye Başkanı Sayın Bilal Uludağ’ın günün stresinden uzaklaşmak, bira raya gelerek karşılıklı görüş alışverişinde bulunmak adına 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle resepsiyon vermesinden dolayı şahsınızda kendisine ve yakın çalışma arkadaşlarına teşekkür ederiz” dedi.

Editör: Güven BOĞA