"Çalışanların güvenli binalarda çalışması, hastalarında güvenli binada tedavi hakkının olduğunu söylememiz üzerine Balcalı hastanesi polikliniklerinin güçlendirme çalışmalarının bitmek üzere olduğunu bir hafta içinde yoğun bakım ünitelerinin açılacağını söyledi."

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Adana Şube tarafından ÇÜ Rektörü ile yapılan görüşmeye dair yapılan açıklama şu şekilde;

Dün yaptığımız görüşmede Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel’e 1.5 aydır randevu talebimize Balcalı hastanesi Başhekiminin randevu vermediğini belirtmemiz üzerine Başhekim Murat Gündüz’ü arayarak toplantıya katılması sağlandı. Hastane yemeklerinin yeni yapılan Onkoloji binasında yapıldığı ve porselen tabakların, yıkama makinalarının alındığı bunların Ocak ayında faaliyete geçeceğini söyledi.

Hastane çalışanlarına polikliniklerin tamamında tedavi tetkik ve muayene için öncelikli sıra verilmesini istediğimizde bunun karşılanacağı söyledi.

HEBER SEN: TRT'DE YİNE YANGINDAN MAL KAÇIRIRCASINA SINAV AÇILIYOR! HEBER SEN: TRT'DE YİNE YANGINDAN MAL KAÇIRIRCASINA SINAV AÇILIYOR!

İş sağlığı ve iş güvenliği konusundaki toplantılara SES olarak katılmak istediğimizi söyledik mevzuatta yer alıyor ise olacağını söyledi.

Çalışanların güvenli binalarda çalışması, hastalarında güvenli binada tedavi hakkının olduğunu söylememiz üzerine Balcalı hastanesi polikliniklerinin güçlendirme çalışmalarının bitmek üzere olduğunu bir hafta içinde yoğun bakım ünitelerinin açılacağını söyledi.

Deprem paralarının ödenmesi için Sarıçam ilçesinin de eklenip Cumhurbaşkanlığı kararnamesinde yer aldıktan ve resmi gazetede yayımlandıktan sonra ödeneceğini söyledi.

İşe yeni başlayan personelin diğer sendikalar tarafından zorla üye yapılmaya çalışılması çalışanlar içinde huzursuzluklara sebep olduğu konusunda bu sorunların çözümü için Rektör ve Başhekim ellerinden geleni yapacaklarını söylediler.

Editör: Haber Merkezi