İşyerlerinden Her Gün Şiddet ve Taciz Haberleri Alıyoruz!

Ses Kadın Sekreteri Selma Çinkır; "Günümüz Türkiye’sinde toplumun tüm kesimleri şiddet sarmalında kıvranırken ve AKP iktidarının yönetememe hali şiddete de çözüm bulamamışken,

Sağlık alanında ise; sağlık emekçilerinin hasta ve hasta yakınlarından gördüğü şiddete, yaralanma veya ölümle sonuçlanan şiddet olaylarına henüz çözüm bulunamamışken,

Çoğunlukla da kadın sağlık emekçilerinin erkek yöneticilerin mobbing ve şiddetine maruz kaldığı ortadayken, basın açıklamamıza konu olay Yüreğir Devlet Hastanesinde ,kadın sağlık emekçisine karşı yaşanmıştır" dedi.

Adana Sağlık İl Müdürlüğü önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Avukat Bülent Maraklı, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Avukat Oya Tekin, HDP Kadın Meclisi Üyeleri ve Adana Kadın Platformu üyeleride destek verdi.

WhatsApp Image 2022-09-19 at 13.12.24 (1)

Çinkır sözlerine şu şekilde devam etti;

Uzman Doktor Neslihan ÜZER tüm Adana İline hizmet veren Yüreğir Devlet Hastanesi bünyesinde bulunan Adli Tıp Biriminde, Adli Tıp Uzmanı olarak görev yapmakta iken; Başhekim Haşim Onur ULUÖZ tarafından saldırıya uğramıştır.

Adli Tıp Biriminin kurucusu ve sorumlusu iken yetkileri elinden alınmıştır, bu yetmiyormuş gibi kendisine bağlı olarak hizmet veren birimlerde görevli personele de hukuksuz talimatlar verilerek hizmet sunması imkansız hale getirilmiştir, son iki aydır da personele ve kendisine yönelik mobbing sınırını aşan, saldırı içeren davranışlarda bulunulmuştur.

Son olarak Dr. Neslihan ÜZER, 17Ağustos.2022 tarihinde yaşanılanları anlamak ve çözüm bulmak amacıyla gittiği Başhekimlik odasında Başhekim Haşim Onur ULUÖZ tarafından; kolunu bükme, karnına yumruk atma, yerde sürükleyerek dışarı atmaya çalışma şeklinde fiziksel saldırıya ve ayrıca hakaret ve aşağılanmaya maruz kalmıştır.

Saldırıya uğrayan KADIN DOKTORUMUZ adli ve idari olarak işlem başlatmasına rağmen aynı hastanede aynı başhekimle çalışmaya devam ettirilmiştir. Sosyal medya ve basın aracılığıyla manipülasyonların ve idari baskının artarak devam etmesi üzerine 6284 sayılı yasa kapsamında Başhekim Haşim Onur ULUÖZ’e 1 ay uzaklaştırma kararı verilmiştir.

Mahkemenin koruma kararına rağmen ERKEK EGEMEN ZİHNİYET kendini ortaya koymuş VE:

kadın mağdur yerine, SALDIRGAN OLAN

ATANMIŞ OLAN

VE ERKEK OLAN korunmuştur!!

Yüreğir Devlet Hastanesinde Adli Tabiplik Hizmetlerinin sorumlusu olan, Çocuk İzlem Merkezinin tek konsultan hekimi olarak görev yapan Uzm. Dr. Neslihan ÜZER ile şiddetine maruz kaldığı Başhekim Haşim Onur ULUÖZ’ün aynı ortamda çalışma koşulları ortadan kalkmıştır.  

Buna rağmen İl Sağlık Müdürlüğü, kadın hekime şiddet uyguladığı kesin olan Başhekim hakkında hiçbir işlem yapmamıştır. Ve hatta MAĞDUR olan KADIN DOKTOR hakkında soruşturma açmış ve  görev yeri değişikliği önermiştir.

Oysaki yasal olarak Adli Tıp hizmetlerinin sorumlusunun Adli Tıp Uzmanı olmalıdır. Ve Yüreğir Devlet Hastanesinin tek Adli Tıp Uzmanı Uzman Doktor Neslihan Üzer’dir.

Adli tıp bir uzmanlık alanıdır ve görev tanımı bellidir. Hiçbir kurum, kişi veya makam Adli Tıp Uzmanını, görev alanı dışında görevlendiremez.

İl Sağlık Müdürlüğüne soruyoruz:

1.      Kadın sağlık emekçisine şiddeti BELGELENMİŞ olan Başhekim hakkında idari bir yaptırım uygulayacak mısınız?

2.      Mahkemenin vermiş olduğu koruma kararının uygulanabilmesi için ne yaptınız?

3.      Görevini yapması engellenen Adli Tıp Uzmanını işini yapmasını sağlayacak mısınız?

4.      Sağlıkta performans yeni adıyla teşvik ödeme sistemi; İŞ BARIŞINI bozan bir düzenleme olduğu gerçeği bir yana, tüm bu olaylar nedeniyle, kadın hekim arkadaşımızın yaşadığı ekonomik kaybı karşılayacak mısınız?

TÜM BU SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

NESLİHAN ÜZER YALNIZ DEĞİLDİR

SAĞLIKTA ŞİDDETE HAYIR!!

KADINA ŞİDDETE HAYIR!!

LİYAKATSIZ İDARECİLERE HAYIR!!

KADINA ŞİDDET POLİTİKTİR!!

SAĞLIKTA ŞİDDET POLİTİKTİR

Bizler Yüreğir Devlet Hastanesinde yaşanan bu şiddet olayının idari soruşturma ve yargılama konusu olduğunu biliyoruz.Şiddet ,NEREDEN,KİMDEN VE KİME gelirse gelsin ŞİDDETE KARŞI OLDUĞUMUZU bildirmek üzere bu basın açıklamasını yapıyoruz

Editör: Haber Merkezi