Aralarında SES Eski Eş Genel Başkanlarından Gönül Erden’in ev hapsi, Selma Atabey’in il dışı yasağı ile yargılandığı önceki dönemler SES MYK üyeleri ve önceki dönemler SES Ankara Şube Eş Başkanı ve yöneticilerinin davası bugün Ankara Adliyesi 22. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Dava için, Ağrı Milletvekili Dr. Heval Bozdağ, KESK Eş Genel Başkanı Ayfer Koçak, KESK ve bağlı sendikaların MYK üyeleri, TTB  Genel Sekreteri Vedat Bulut’un da katılımı ile Ankara Adliyesi önünde açıklama yapıldı.

Duruşma öncesinde SES Eş Genel Başkanı M. Sıddık Akın, KESK Eş Genel Başkanı Ayfer Koçak ve TTB Genel Sekreteri Vedat Bulut değerlendirmelerde bulundu.

Yapılan açıklamalarda;

"SES tarihi emekçilerin ve toplumun sağlık ve sosyal hizmet hakkı mücadelesi tarihidir. Bu davayla sendikal haklar, kadın mücadelesi sağlık ve sosyal hizmet hakkı yargılanmak istenmektedir. Sendikamızın faaliyetlerinin dava konusu yapılmasını kabul etmiyoruz. Birlikte yürüttüğümüz emek ve demokrasi mücadelesi ile dayatılan karanlığı yıkacağız! Yargılanan tüm arkadaşlarımız beraat edene kadar taleplerimizden vazgeçmeyecek, mücadeleye devam edeceğiz" ifadeleri kullanıldı.

SES Adana Şube Eş Başkanı Erol EREN; 1 Mayıs Alanlarında Buluşuyoruz! SES Adana Şube Eş Başkanı Erol EREN; 1 Mayıs Alanlarında Buluşuyoruz!

#SESimizYargılanamaz

Editör: Haber Merkezi