Seyhan Belediyesi‘nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla organize ettiği çocuk şenliği ve SEYTİM etkinliklerinde coşku içinde gerçekleştirildi. Çocuklarla eğlenceli ve eğitici etkinlikler unutulmaz bir gün geçirdiği etkinliklerde Başkan Akif Kemal Akay da çocukların coşkusuna ve mutluluğuna ortak oldu.

23 NİSAN ETKİNLİKLERİ (3)

ÇOCUK ŞENLİĞİNDE RENKLİ GÖRÜNTÜLER

Seyhan Sanat Meydanı’nda gerçekleştirilen “Çocuk Şenliği” renkli görüntülere sahne oldu. Yüz boyama ve animasyon gösterileri, şişme oyun parkları ve spor alanlarındaki oyunlarla mutluluklarını katlayan çocuklar çocuk şarkıları söyledi, eğitici ve öğretici atölye çalışmalarına katıldı.

AKAY. ÇOCUKLARIN MUTLULULUĞUNA ORTAK OLDU

Çocukların 23 Nisan sevincine ortak olan Başkan Akay, çocuklara armağanlar verirken, etkinlik alanında atlamış mısır ve pamuklu şeker ikram edildi.

Seyhan Belediyesi halk oyunları kursiyerlerinin folklor gösterisi ilgiyle izlenirken, Başkan Akay çocuklarla dans etti, çiftetelli oynayıp, halay çekti; çocuklarla birlikte  “İzmir’in dağlarında çiçekler açar” marşını söyledi.

“ÜLKEMİZİN DE DÜNYAMIZIN DA GELECEĞİ SİZLERİN ELİNDE”

Seyhan Belediyesi sporcusu çocuklar da jimnastik gösterileriyle beğeni toplarken, çocuklarla voleybol oynayan Başkan Akay daha sonra yaptığı konuşmada çocuklara seslenerek, “Ülkemizin geleceği, dünyamızın geleceği sizlerin elinde. Sizlerle dünya daha güzel olacak. Sizlerin sayesinde, sizlerin gelecek zaman içerisinde yaptıklarınızla gerçekten ülkemiz farklı bir noktaya gelecek” dedi.

23 NİSAN ETKİNLİKLERİ (1)

“BÜTÜN VARLIĞIMIZ ÇOCUKLARIMIZ”

Anne-babalara da seslenen Başkan Akay, “Anneler, babalar bilin ki her şey çocuklarımıza bağlı. Onların iyi yetişmesi, onların bilimle, akılla yetişmesi hepimizin amacı. Yeni bir dünya oluşuyor. Bu dünyanın en önemli noktası çocuklar. Bunu unutmayın. Yüzyıl önce çocuk bayramı derken Atatürk, bunu biliyordu ama maalesef zaman içerisinde bunun kıymetini yeterince anlayamadık. Artık anlamamız gerekli. Özellikle veliler, özellikle anneler-babalar bütün varlığımız çocuklarımız. Bilin ki gelecekte onlarla birlikte olacağız. Hepimizin Ramazan Bayramı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun” diye konuştu.

COŞKU SEYTİM’DE DEVAM ETTİ

Bayram sevinci Seyhan Teknoloji ve İnovasyon Merkezi’ndeki etkinliklerle devam etti. Sifigu Bilim Gösterisi’nde çocuklar bilimin eğlenceli yüzüyle tanışıp, deneylerle bilimi anlamaya çalışırken, sanal gerçeklik gözlüğü ve konsollarının kullanımını da öğrenip, deprem çantası hazırlama simülasyonunu izledi.

23 NİSAN ETKİNLİKLERİ (4)

EĞİTİMİ-ÖĞRETİCİ ATÖLYELER

“Canva Görsel Tasarım Atölyesi”nde çocuklara sosyal medya grafikleri, sunumları, posterleri ve diğer görsel içeriklerini nasıl oluşturabileceklerine yönelik eğitime katılan çocuklar, “Robot el yapalım, bayrakları sallayalım” atölyesinde elin yapısını ve hareketlerini inceleyip, kendi  robot ellerini tasarladı: robot elin günlük hayatta sağladığı kolaylıkları öğrendi. Çocuklar “Havalı Otomobilim-Stem Atölyesi”nde de balon gücü ile hareket eden otomobil tasarlayarak, etki-tepki hareket yasasını içeren eğitim çalışmasına katılarak, hareket ve kuvvet konusunda mini bir oyun oynanıp, hızlı-yavaş kavramlarını deneyimledi.

23 NİSAN ETKİNLİKLERİ (20)

23 NİSAN ETKİNLİKLERİ (18)

23 NİSAN ETKİNLİKLERİ (19)

23 NİSAN ETKİNLİKLERİ (17)

23 NİSAN ETKİNLİKLERİ (15)

23 NİSAN ETKİNLİKLERİ (16)

23 NİSAN ETKİNLİKLERİ (14)

23 NİSAN ETKİNLİKLERİ (13)

23 NİSAN ETKİNLİKLERİ (11)

23 NİSAN ETKİNLİKLERİ (12)

23 NİSAN ETKİNLİKLERİ (10)

23 NİSAN ETKİNLİKLERİ (9)

23 NİSAN ETKİNLİKLERİ (7)

23 NİSAN ETKİNLİKLERİ (8)

23 NİSAN ETKİNLİKLERİ (5)

23 NİSAN ETKİNLİKLERİ (6)

Editör: Haber Merkezi