Singapur, üç hafta içinde ikinci kez esrar kaçakçılığı yapmaktan bir adamı astı.

37 yaşındaki Malay Singapurlu, temyiz mahkemesi tarafından duruşma yapılmadan davasını son dakikada yeniden açma girişiminin reddedilmesinin ardından Çarşamba günü adanın doğu kıyısındaki Changi Hapishanesinde idam edildi.

Singapur'da ölüm cezasının kaldırılması için kampanya yürüten Transformative Justice Collective'ten Kokila Annamalai, ailesinin mahremiyet istediği için adı verilmeyen adamın 2019'da yaklaşık 1,5 kilogram (3,3 pound) esrar kaçakçılığından hüküm giydiğini söyledi. .

Davayı yeniden açma teklifinin, elinde bulundurduğunu kabul ettiği çok daha küçük bir miktara bağlayan DNA kanıtlarına ve parmak izlerine dayandığını, ancak mahkemenin bunu reddettiğini de sözlerine ekledi.

26 Nisan'da Singapur, 46 yaşındaki Tangaraju Suppiah'ı, ailesinin ve aktivistlerin uluslararası ilgiyi üzerine çeken son dakika af çağrılarına rağmen, 1 kg'dan (2,2 pound) fazla esrar kaçakçılığı yapmaktan astı.

Tangaraju'ya yeterli hukuk danışmanının sağlanmadığını ve polis tarafından sorgulanırken Tamilce tercümana erişiminin engellendiğini iddia ettiler.

Singapur yasalarına göre, 500 gramdan (1,1 pound) fazla esrar kaçakçılığı ölüm cezasıyla sonuçlanabilir.

Associated Press haber ajansına konuşan Annamalai, "Bunu durdurmak için bir araya gelmezsek, bu öldürme çılgınlığının önümüzdeki haftalarda ve aylarda devam edeceğinden korkuyoruz" dedi.

Singapur, COVID-19 salgını sırasında verdiği aranın ardından geçen yıl 11 kişiyi astı - hepsi uyuşturucu suçlarından.

Editör: Haber Merkezi