SOL PARTİ ADANA İL ÖRGÜTÜ, İnönü parkında Asgari ücret ile ilgili "'AKP ASGARİ ÜCRETLE EMEKÇİLERE SEFALET DAYATIYOR'' konulu basın açıklaması gerçekleştirdi.

Sol Parti adına Sercan Şahin tarafından okunan basın açıklamasına bir çok kurum destek verdi.

Şahin; "AKP iktidarının yıllarca emekçilere dayattığı sefaletle, Türkiye’de ortalama ücret haline getirilen asgari ücretin belirlenmesine az bir zaman kaldı. Emekçilerin bütünlüklü temsil edilmediği asgari ücret masasında 12 ay boyunca milyonların cebine girecek ücret yılda sadece bir kez belirleniyor. Yıllardır uyguladıkları ucube ekonomi politikalarıyla halkı yoksulluğa sürükleyenler uydurma enflasyon hedefini asgari ücret çıtası olarak belirliyor. Asgari ücretin yılda bir kez belirlenmesi, on iki aylık soygun ve sefalet demektir. Sermayenin bir avuç sömürücü zorbanın çıkarlarını temsil eden iktidar, krizin yükünü de faturasını da halka kesmektedir" dedi.

Sercan Şahin konuşmasına şu şekilde devam etti;

WhatsApp Görsel 2023-12-23 saat 13.40.13_92388bf8

Asgari ücret görüşmeleri, insanca yaşam talebiyle daha çok sömürme hırsının uzlaşamayacağını bir kez daha gözler önüne seriyor! Asgari ücret görüşmeleri, açgözlü sermayenin emekçilere sefalet dayatmaktan başka bir amacı olmadığını gösteriyor!

CHP’Lİ ATEŞ, Tavuk Ürünleri İhracatına Getirilen Kısıtlamayı Eleştirdi CHP’Lİ ATEŞ, Tavuk Ürünleri İhracatına Getirilen Kısıtlamayı Eleştirdi

Asgari ücretin ortalama ücrete dönüştüğü hesaba katıldığında bu tüm emekçiler için sefalet anlamına gelmektedir. Bir avuç sömürücü adına iktidarı yürütenlerin emekçilerin yüzünü güldürecek bir ücret belirleyemeyeceği açıktır.

Bugün, sarayın saltanatını sürdürmesi için mecliste mangal partisi yapanlar, halkımızın sofrasındaki ekmeğe el uzatanlardır. Emeklilere insanca yaşama hakkı tanımayanlar, itibardan tasarruf etmeyenlerdir. Bu memleketin gençlerine insanca yaşayabilecekleri, insanca eğitim alabilecekleri koşulları sağlamayanlar, yandaşlarına huzur hakkı adı altında 3-5 yerden maaş bağlayanlardır. Bu ülkenin emekçilerini her geçen gün yoksullaştıranlar, patronların vergi borçlarını bir gecede sıfırlayanlardır. İnsanca yaşamak ve haklarımızı kazanmak için işçiler, köylüler, emekliler, tüm emekçiler olarak birleşerek mücadele etmekten başka bir yolumuz yok.

WhatsApp Görsel 2023-12-23 saat 13.40.13_09863b96

- Açıklayacakları ücret zamları her ay enflasyonun altında eziliyor, Asgari ücret anayasada yer aldığı şekilde insanca bir yaşamı sağlayacak düzeye çekilmeli, enflasyondan kaynaklı tüm kayıplar ay ay telafi edilmelidir.

- İşçilerin emeğiyle, kanıyla, canıyla büyüyen ekonomiden tüm çalışan ve emeklilere refah payı garanti edilmelidir.

- Açgözlü sermayenin ihtiyaçlarını çoğulculuk kisvesi altında meşrulaştırmaya çalışan anti-demokratik komisyon yapısı değişmeli, çalışanların yarısına ulaşan asgari ücretlilerin seslerini doğrudan duyuracağı gerçek bir sözleşme yapısına geçilmelidir.

- Tekel karlarıyla, teşviklerle, vergi muafiyetleriyle semiren patronlardan servet vergisi alınmalıdır.

- Açlığa mahkûm edilen emeklilerin ücretleri, en düşük emekli aylığı asgari ücret olacak biçimde belirlenmelidir.

İşçiler, köylüler, emekliler, emekçiler olarak insanca bir yaşam için asgari ücret hakkımızı birleşerek kazanalım!

Editör: Haber Merkezi