SPOR HUKUKÇUSU EMİNE PINAR DURAK YANITLIYOR! 

FARUK KOCA KULÜP BAŞKANI OLABİLECEK Mİ? 

HAKEM HALİL UMUT MELER'E SALDIRININ CEZAİ BOYUTU NEDİR? 

Gerek TFF Disiplin Talimatı gerekse TCK kapsamında değerlendirmek gerekirse, burada bir kamu görevinden bahsetmek gerektiğinin altını çizelim bu yönüyle bu soruşturma resen yapılacak olup takibi şikayete bağlı olmayacaktır.

Disiplin talimatında ise Madde 36. - Madde Sportmenliğe Aykırı Hareket, madde 44 -Saldırı, madde 35- İkame ve İlave cezalar başlıklarının her birini ilgilendirdiğini düşünmekteyim. Bu koşullar altında belki de eklemeli ceza verilebilir. Bu halde üst sınırı 2 yılı bulacak men cezası gelebilir. Kulübe ayrıca ceza gelecektir. İşin Adli kısmında ise TCK 86 Kasten Adam Yaralama suçundan da ceza gelmesi göz önüne alınırsa, 1 ila 3 yıl hapis cezası verilebilir.

3. Uluslararası 3D (Dinleme, Diyalog, Dayanışma) Gençlik Festivali Eskişehir'de Coşkuyla Gerçekleşti 3. Uluslararası 3D (Dinleme, Diyalog, Dayanışma) Gençlik Festivali Eskişehir'de Coşkuyla Gerçekleşti

Bu ceza 6222 sayılı yasa dayanak alınarak yarı oranında artırabilir. Bir diğer önemli konu ise TFF Disiplin Talimatı madde 60 Hükümlülük kapsamında kasten işlenen bir suçtan dolayı iki yıldan fazla bir süre ile hapis cezasına çarptırılanlar.....suçlarından mahkum olanlar sürekli hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırılır." Maddesi gereğince şayet verilecek cezalar bu kapsama dahil edilirse Faruk Koca tekrar kulüp başkanı olamayabilir.

Editör: Haber Merkezi