ÇÜ Eczacılık Fakültesi öğrencileri Elif Akdoğan, Rabia Akılevi, Zeynel Yunus Emre Topçu, Hakkı Barış Çelik ve Deniz Gökay tarafından yürütülen projenin amacı evsel atık olmayan ilaçların tarihleri geçtiğinde çöp ya da kanalizasyona atılması yerine eczanelere teslim edilmesi gerekliliği konusunda farkındalık yaratmak.

Öğrenciler projeyi tanıtmak için dersi veren öğretim üyeleri Prof. Dr. Hacı Ali Döndaş, Doç. Dr. Sinem Büyüknacar, Doç. Dr. Fatma Aydınoğlu, Doç. Dr. Cem Yamalı, Doç. Dr. Özlem Alptekin ve Dr. Öğretim Üyesi Sabriye Aydınoğlu ile birlikte Merkezi Kafeterya önünde bilgilendirme ve anket yaptı.

eczalılık_proje (17)

Farklı bölümlerden öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği bilgilendirmede Eczacılık Fakültesi öğrencileri tarafından hazırlanan Adana genelinde atık ilaçların imha edilmek amacıyla teslim alındığı eczane listesini içeren karekodlu kitap ayraçları hediye edildi.

Dersin koordinatörü Doç. Dr. Fatma Aydınoğlu yaptığı açıklamada, Adana Eczacı Odası’nın gönüllü eczanelerde yer alan ilaç atık kutularında atık ilaçların topladığı ve uygun şekilde imha edilmesinin sağladığını belirtti. Doç. Dr. Aydınoğlu, bu proje ile ilaç atıklarının evsel atık olmadığı ve atık ilaçların uygun şekilde imhasına yönelik farkındalığın artmasını amaçladıklarını belirtti. 

Editör: Haber Merkezi