TEPEBAĞ‘IN TARİHİ DOKUSU KENT YAŞAMIYLA BÜTÜNLEŞİYOR

Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan Adana’nın tarihi yapılarını ayağa kaldırıp, kent yaşamıyla buluşturmaya çalışan ve bugüne kadar 8 ödül alan Akif Kemal Akay yönetimindeki Seyhan Belediyesi, bu yıl da Tepebağ Konakları projesiyle Tarihi Kentler Birliği tarafından “uygulama” ödülüne layık görüldü.

Başkan Akay, “Her sokağında ayrı bir hikaye barındıran güzel Adana’mızın silüetinde yer alan her nokta çok kıymetli. Kentsel mirasımızı koruma çalışmalarına katkı sağlayabildiğimizi görmek bizler için gurur verici” dedi.

Tarihi Kentler Birliği’ne üye belediyelerin  “kimlikli kent” kavramını güçlendirmesini, kentin hafıza mekânlarını geleceğe taşınmasını, atıl durumdaki yapıları restore ederek yeniden işlevlendirmesini ve yaşayan, canlı odaklara, kamusal alanlara dönüştürmesini destekleyip teşvik eden Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması sonuçlandı.

2001 yılından bu yana gerçekleştirilen ve bu yıl 21’incisini düzenlenen yarışmaya 34 üye belediye, toplam 67 projeyle katıldı. Yarışmada Seyhan Belediyesi’nin Tepebağ Konakları projesi uygulama ödülüne layık görüldü.

Seyhan Belediyesi olarak Adana’nın tarihi yapılarını, kentin kimliğini ve belleğini gelecek nesillere aktarmayı bir sorumluluk olarak kabul ettiklerini dile getiren Başkan Akay, “Tarihi yapılarımızı restore edip, halkımızın hizmetine sunuyor, tarihi yeniden canlandıracak çalışmaları hayata geçirmeye devam ediyoruz” dedi.

Adana’nın yüzyıllar boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını anımsatan Başkan Akay, Seyhan’ın Adana’nın hem kalbi hem de belleği olduğunun altını çizdi. Seyhan’ın tarihe tanıklık yapan dokusunun görünür hale getirilmesi, yeniden kent yaşamıyla buluşturulup canlandırılması yönündeki çalışmalar kapsamında Tepebağ Konakları projesinin yaşama geçirildiğini aktaran Akay, “Projemizin uygulama ödülü olmasından onur ve gurur duyduk. Tepebağ Konakları’mızla ‘kimlikli kent’ kavramını güçlendirme ve kentsel mirasımızı koruma çalışmalarına katkı sağlayabildiğimizi görmekten mutluyuz. Her sokağında ayrı bir hikaye barındıran güzel Adana’mızın silüetinde yer alan her nokta çok kıymetli. Kentsel mirasımızı koruma çalışmalarına katkı sağlayabildiğimiz için daha da gururluyuz” ifadelerini kullandı.

Ödül töreni ise eylül ayı sonunda İstanbul’da yapılacak olan TKB Meclis Toplantısında gerçekleştirilecek.

Editör: TE Bilisim