Tarım Orkam-Sen Genel Başkanı Serap Baysal, Mersin ilçe Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesindeki kamu personellerinin tutuklanmalarına ve mahkeme sonuçları beklenmeden ivedilikle aynı gün memuriyet görevinden açığa alınmaları da açıklanmaya muhtaçtır diyerek tepki gösterdi

konuyla lgili Tarım Orkam-Sen Genel Başkanı Serap Baysal  basın açıkalamasında şu ifadelere yer verdi.

12 Aralık 20223 tarihinde Akdeniz İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde çalışan l'i İlçe Müdürü 6 kamu personeli ve l'i Silifke İlçe Müdürlüğünde çalışan kamu personeli, evlerine şafak baskım yapılarak gözaltına alınmışlardır. 15 Aralık 2023 tarihinde sulh ceza hâkimliğinin yaptığı yargılama sonucun da 1 kişi denetimli serbestlik koşulu ile bırakılmış, 6 kişi ise tutuklanmıştır.

Bakan Vedat Işıkhan, Asgari Ücrete Temmuzda artış yapılmayacak Bakan Vedat Işıkhan, Asgari Ücrete Temmuzda artış yapılmayacak

İlçe Müdürlüğü binasına ellerine kelepçe takılarak getirilen arkadaşlarımız kamu çalışanı olup iş ve ev adresleri bilinen, Devlet Memuru kadrosunda bulunan, çağırıldıklarında savcılık makamına ve emniyet güçlerine tereddütsüzce gidip ifadelerini verecek kişilerdir.

Olay günü Emniyet güçleri kurumun kapısı önünde durarak bütün çalışan personelleri kimlik kontrolünden geçirmiş ve herkesi kurumun giriş katında toplayarak, şafak operasyonu ile gözaltına alman Kamu Emekçilerini bütün çalışanların ve vatandaşların gözü önünde elleri kelepçeli bir biçimde teşhir etmişlerdir. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü hayvan sağlığı biriminde arama faaliyeti de personelin gözü önünde gerçekleştirilmiş ve bu uygulama ile gözaltına alman çalışanlar, bütün kurum çalışanları nezdinde rencide edilip onurları ve itibarları hiçe sayılmıştır. Kolluğun bu tutumu gözaltına alınmayan diğer çalışanları da rahatsız etmiştir. Böyle bir uygulamanın bir kamu kurumuna karşı yapılması da ayrıca sorgulanmalıdır. Bu uygulama ne demokratik devlet teamüllerine ne de insan haklarına sığmamaktadır. Savcılık veya emniyet güçlerinin bu uygulama ile neyi amaçladıkları anlaşılamamış, kamuoyu bu konuda bir açıklama beklemektedir.

Ayrıca gözaltına alman personellerin ifadeleri bile alınmadan ve mahkeme sonuçları beklenmeden ivedilikle aynı gün memuriyet görevinden açığa alınmaları da açıklanmaya muhtaçtır. Aileler ve avukatlar hala dosya içeriğini bilmemektedir. Çünkü dosya da gizlilik kararı mevcuttur. Bu karar kişilerin savunma hakkım da engellemektedir.

Tarım Orkam Sen olarak bu dosya ile ilgili gizlilik kararının derhal kaldırılarak, iddianamenin biran önce hazırlanıp mahkemeye sevk edilmesi ve Kamu emekçisi olan arkadaşlarımızın tahliye edilerek tutuksuz yargılanmalarını talep ediyoruz.

Editör: Haber Merkezi