Müjdeli haber bekliyoruz

ADANA- Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, başta kamuda devamlılık arz eden işlerde çalışan taşeron işçilere kadro verilmesi, emeklilikte yaşa takılanların sorunlarının çözülmesi ve vergi dilimindeki adaletsizliğin giderilmesini beklediklerini belirterek “İlgili Bakanlığın bu konulardaki çalışmaları mevcut, yakından takip ediyoruz. Yeni yıl öncesi hükümetten müjdeli haber bekliyoruz” dedi.

BAŞKANLAR KURULU TOPLANDI

Her ayın ilk haftası gerçekleştirilen ve Türk-İş’e bağlı Sendika Şube başkanlarının katıldığı Başkanlar Kurulu toplantısı Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar’ın ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıda yerel ve ülke gündeminin ele alındı. Ülkemizin içinde bulunduğu sosyo-ekonomik durumun giderek ağırlaştığına dikkat çeken Edip Gülnar, çalışma hayatında huzurun, barışın ve üretimde verimin artması hususunda, hükümet gerekli iyileştirici adımları zaman geçirmeden atması gerektiğine dikkat çekti.

WhatsApp Image 2022-11-08 at 12.35.47 (1)

KADRO VERİLDİ AMA…

Kamuda çalışan işçilerin verilen hukuk mücadelesi sonrasında kadro aldığını hatırlatan Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar şunları söyledi: “Kamuda devamlılık arz eden işlerde çalışan çok sayıda taşeron işçi bulunmaktadır. Hükümet, daha önce yaptığı çalışmada bu iş kolunda çalışan işçilerde kadro vermişti ancak kadro alamayan işçiler halen bulunmaktadır. Bu haksızlığın, ortadan kaldırılması gerekmektedir. Çalışma Bakanlığından bu konuda gerekli hassasiyetin gösterilerek bu iş kolunda çalışan emekçi kardeşlerimize hak ettiği kadronun verilmesini bekliyoruz. Yine ülkemizde ciddi bir sorun olan emeklilikte yaşa takılanların sayısı milyonla ifade edilmektedir. Hükümetin, emekliler konusunda yaptığı çalışmaları yakından takip ediyoruz. Hazırlanan yasa ile bu mağduriyeti ortadan kaldıracaktır.  Yine önümüzdeki ay içinde işçinin gerçek temsilcisi olan Türk-İş Konfederasyonu, Asgari Ücret Tespit Komisyonunda yerini alacaktır. Bu zamana kadar Konfederasyonumuzun tavrı, duruşu her zaman işçi kardeşlerimizin lehine olmuştur. Beklentimiz,  Hükümetin var olan ekonominin sayısal değerlerini göz önünde tutarak makul ve kabul edilebilir bir zam oranı ile masaya oturmasıdır. Hükümetten, milyonlarca asgari ücretliyi sevindirecek zam beklediğimizi bir kez daha ifade etmek isterim” dedi.

VERGİ ADALETSİZLİĞİ SON BULMALI

Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, konuşmasının son bölümünde vergideki adaletsizliğe dikkat çekti. Anayasanın 73. maddesindeki, "Herkes kamu giderlerini karşılamak üzere mali gücüne göre vergi ödemekle yükümlüdür" maddesine dikkat çeken Gülnar, asgari ücret kadar olan gelirlerin vergi dışı bırakılmasının yanında, ücretler üzerindeki gelir vergisi dilimlerinin işçiler lehine düzenlenmesi gerektiğini belirterek “Emekçiler, ücretleri üzerinden adaletli olmayan bir vergilendirmeyle karşı karşıyalar. Bunun bir an önce düzenlenmesini talep ediyoruz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi