Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. R. Erinç Sağkan ve Yönetim Kurulu üyeleri, 5 Nisan Avukatlar Günü’nü kapsayan hafta boyunca sürecek ve Baro Başkanlarının katılımıyla planlanan deprem bölgesi ziyaretlerinin ve meslektaş buluşmalarının ilk gününde, Kırıkhan ve İskenderun’un ardından Hatay Merkez’e geçti.

Ekran görüntüsü 2023-04-04 214808

Hatay Barosu Başkanı Av. Hüseyin Cihat Açıkalın ile birlikte Hatay Deprem Koordinasyon Merkezi’ne geçen TBB yönetimi burada hem gönüllü avukatların hem de deprem bölgesinde görev yapan avukatların katılımıyla bir toplantı gerçekleştirdi.

TBB’nin depremden zarar gören meslektaşların hayatlarını kolaylaştırmak ve mesleklerini sürdürmelerine katkı sağlamak için çok yönlü çalışmalar yaptığını kaydeden Birlik Başkanı, bu faaliyetlere ilişkin bilgi verdi.

83700_15_4042023213625

Sorunların not alınarak ihtiyaçların tespit edilmesini takiben kısa, orta ve uzun vadede yapılması gerekenler değerlendirildi. Ayrıca depremde meydana gelen can kayıplarında sorumluluğu bulunanların tespitine, delillerin toplanmasına ve yargı sürecine ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.

TBB yönetimi, Baro Başkanları ve avukatlar daha sonra Hatay Adliyesi bahçesinde hazırlanan iftar yemeğine katıldı.

Editör: Haber Merkezi