Türkiye İşçi Partisi Adana İl örgütü Parti Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil’in Adana Halk Buluşmasına Çağrı Yaptı.

TİP Adana İl Başkanı Av. Bülent Büyükdağ; “Konuşmamıza yalnızca İstanbul Milletvekilimizin kentimizde gerçekleştireceği Halk buluşmasını hemşerilerimize duyurmak için başlamak isterdik. Ama ne yazık ki  AKP-MHP iktidarının yönettiği Türkiye’de yaşıyoruz. Bu nedenle açıklamamız Sera yoldaşımızın kentimize gelişi ile sınırlı olmayacak” dedi.

Büyükdağ Halk Buluşmasına Çağrı Çerçevesinde Yerel’de Yaşanan Sorunlara da Değindi.

Av. Bülent Büyükdağ sözlerine şu şekilde devam etti;

WhatsApp Image 2023-01-25 at 12.25.42

AKP iktidarının yarattığı adına özel okul denilen gerçekte öğretmen/öğrenci öğütücüsü haline gelmiş okullardan birinden bir çağrı geldi; Adana'da faliyet gösteren bir kolejin öğretmenleri uğramış oldukları mobbinge karşı direnişe çıktılar. İlkin şunu ifade edelim ki, Türkiye İşçi Partisi olarak öğretmenlerimizin yanındayız. Onların asgari ücrete mahkum edildiklerini, başta Özel Kolej olmak üzere, öğretmenlerin bankaya yatan  asgari ücret düzeyindeki paranın bir kısmının patronlar tarafından geri alındığını biliyoruz. Öğretmenlerimizin yani çalışanların çok ağır şartlarda, yoğun ders saatleri altında ezildiğini, velilere karşı öğretmenin horlandığını da biliyoruz. Ayrıca tahammül edilemez hale gelen mobbinge uğradıklarını da biliyoruz. Bunlara karşı Kolej öğretmenlerinin direnişini selamlıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığının bir yandan özel sektörün bir yandan da gericiliğin bakanlığı haline geldiği izahtan varestedir. Önceleri, özel okul öğretmenlerinin devlet memuru olan öğretmenlerden daha az ücrete alamayacağına ilişkin düzenleme yine AKP iktidarı tarafından ortadan kaldırılmıştır. Bu durum, atanamayan öğretmenlerle birlikte düşünülünce, onları açlığa mahkum etmek demektir. Bu açlığa/ mobbinge karşı  Türkiye İşçi Partisi’nin hem hukuki olarak hem de bütün yoldaşlarıyla birlikte öğretmenlerimizin yanlarında olduğunu bilmelerini isteriz.

Diğer yandan, yine kentimizde Arçelik işçileri, bu kez sendikalı oldukları için işten atılmakta, mobbinge uğramakta, işçiler sendikasızlaştırılmaya çalışılmaktadır. İşçi kardeşimiz Rıdvan Altınçınar günlerdir bu baskıya tek başına direnmektedir. Öte yandan, saya işçileri bütün Türkiye’ye göre çok düşük ücretle günde 16 saat çalışmaktadır.

Kentimiz, Avrupa’nın çöplüğüne döndüğü gibi, bereketli topraklarımız termik santrallerle donatılmaktadır. Yüzlerce yıldır fukara doyuran topraklar, anlaşılan o ki bir avuç sermayedarın ekolojik dengeyi hiçe sayarak arzuladığı kar hırsına kurban edilmektedir.

Kentimiz, hemşerilerimiz derin bir yoksulluk içindedirler. Adana uyuşturucu cennetine dönmüştür. İlçelerde sağlık ocakları yetersiz hale getirilmiş, hastalar şehir hastanelerinin tacir yapısına teslim edilmiştir.

Ancak bu böyle gitmez. Bu gericilik ve sömürü çok yakın zamanda sona erecektir.. İşte bu minvalde, bütün ülkemizde yeniden ışıldayan sosyalizm ve özgürlük fikrini daha da parlatmak üzere Parti Sözcümüz ve İstanbul Milletvekilimiz Sera Kadıgil ile birlikte Türkiye İşçi Partisi bu Pazar saat 15:00’da halkımızla buluşuyor. 100 yıl önce olduğu gibi, yeniden ve yepyeni bir ülke inşa etmek üzere çıktığımız bu yolda birlikte olabilmek, karşılıklı sohbet edebilmek için halkımızı Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro salonunda yapacağımız halk buluşmasına davet ediyoruz.

WhatsApp Image 2023-01-25 at 11.22.59

Editör: Haber Merkezi