Halk sağlığı alanında kullanılan biyosidal ürünlerin doğru ve güvenli kullanımları konusunda verilecek hizmetlerin daha etkin ve verimli şekilde sunulabilmesi amacıyla yayımlanmış olan “Biyosidal Ürünlerin Kullanım Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik”in 27. maddesi kapsamında

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan Biyosidal Ürün Uygulayıcı Eğitim Planı doğrultusunda TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Güney Bölge Şubesi 65 kişiye, Adana da "Biyosidal Ürün Uygulayıcı Personel Eğitimi" aldı. 

TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Güney Bölge Şubesi eğitim ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada "T.C. Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından şubemize verilen 11.02.2019 tarihli ve 2019/65 no.lu Biyosidal Ürün Uygulama Eğitimi Düzenleme Yetki Belgesi`ne dayanarak 23-24-25 Şubat 2022 tarihlerinde Biyosidal Ürünlerin Kullanım Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik‘in 10. Maddesi gereği Adana da "Biyosidal Ürün Uygulayıcı Personel Eğitimi" tamamlandı. Eğitime, Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı bünyesinde çalışan ilaçlama personelleri ve özel ilaçlama firmalarının personellerinden 65 kişi katıldı." ifadelere yer verildi.

Editör: TE Bilisim