Trakya Belediyeler Birliği'nin 2024 yılı Mayıs ayı olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda yapılan seçimle Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, 2024-2029 hizmet dönemi için Trakya Belediyeler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçildi.

Toplantı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Birlik üyelerinin yoğun katılım sağladığı toplantıda birlik başkanı, birlik meclis başkan vekili ve divan kurulu ile birlikte encümen, plan-bütçe komisyonu, dış ilişkiler komisyonu üyelikleri seçimi yapıldı.

BÜYÜKŞEHİR’İN UZMAN KADROSU DOĞRU VE BİLİNÇLİ TERCİH YAPMASI İÇİN GENÇLERE DESTEK OLUYOR BÜYÜKŞEHİR’İN UZMAN KADROSU DOĞRU VE BİLİNÇLİ TERCİH YAPMASI İÇİN GENÇLERE DESTEK OLUYOR

Encümen üyeliklerine Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var, Saray Belediye Başkanı Abdül Taşyasan, Kavaklı Belediye Başkanı Ufuk İn, Ergene Belediye Başkanı Müge Yıldız Topak, Üsküp Belediye Başkanı Halil Çallı ve Büyükçekmece Belediyesi Meclis Üyesi Kerem Ereke seçilerek Trakya Belediyeler Birliği'nin yönetim kurulunu oluşturdular.

Meclis Başkan Vekilliği görevine I. Başkan Vekili olarak Malkara Belediye Başkanı Nergiz Karaağaçlı Öztürk, II. Başkan Vekili olarak Kaynarca Belediye Başkanı Neşe Çevikbaş seçildi. Meclis divan kurulunda da değişikliğin yapıldığı Meclis Toplantısında, Asil Kâtip Üye olarak Gelibolu Belediyesi Meclis Üyesi Funda Kavas ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi İsa Kunt seçilirken, Yedek Kâtip Üyeliğe Yenimuhacir Belediyesi Meclis Üyesi Hakan Yaşarbaş ve Marmaraereğlisi Meclis Üyesi Cumhur Küreşoğlu getirildi.

Encümen üyeliği seçiminin hemen ardından beş kişiden oluşan Plan-Bütçe Komisyonu üyeliği seçimi yapıldı. Lüleburgaz Belediyesi Meclis Üyesi Ahmet Eren Gürtekin, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Oğuz Çakmak, Avcılar Belediyesi Meclis Üyesi Mahir Budak, Ahmetbey Belediyesi Meclis Üyesi İbrahim Berberoğlu ve Saray Belediyesi Meclis Üyesi Murat Dinç yine gizli oylama sonucu ile plan-bütçe komisyonu üyesi oldular.

Trakya Belediyeler Birliği'ne 2024 dönemi ile birlikte yeni katılımlar da başladı. Geçmiş dönemlerde Birlik üyeliğinden ayrılma kararı alan İstanbul'dan Silivri ve Çatalca, Tekirdağ'dan Süleymanpaşa, Edirne'den Keşan, Kırklareli'den Alpullu ve Evrensekiz, belediyeleri, meclis toplantılarında almış oldukları birlik üyeliği talebi kararları doğrultusunda tekrar Trakya Belediyeler Birliği üyesi oldular. Ayrıca, ayrılma kararı alan Çakıllı ve Beğendik belediyelerinin de talepleri oy birliği ile kabul edilerek üyelikleri sonlandı. Böylelikle Trakya Belediyeler Birliği'nin üye sayısı, yeni belediyelerin de katılımlarıyla 38'e çıkmış oldu.

Birliğin yönetimine ve diğer kurullarına seçilen üyeleri tebrik eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, dönem sonunda görevlerini tamamlayan önceki üyelere de katkıları için teşekkür etti.

Yapılan seçimlerin ardından konuşan Birlik Başkanı Dr. Candan Yüceer, Trakya'ya değer katacaklarını ifade ederek, Trakya Belediyeler Birliği'nin geçmişten bugüne önemli bir deneyim birikimi olduğunu vurguladı. Yüceer, birlik içindeki dayanışmanın ve iş birliğinin önemine değinerek, Trakya'nın potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmek için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini belirtti. Ayrıca, yerel yönetimlerle üniversiteler arasındaki iş birliğini artırarak bilimsel çalışmalara önem verdiklerini dile getirdi. Yüceer, Trakya'nın avantajları ve dezavantajlarına değinerek, sorunların çözülebilir olduğunu ve birlikte çalışarak Trakya'yı daha iyi bir geleceğe taşıyacaklarını ifade etti.

Editör: Haber Merkezi