Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, milletvekilleri, Barış Anneleri, avukatlar, Kobanê Davası’nda bugün savunma yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB) eski Eşbaşkanı Gültan Kışanak için Sincan Cezaevi Kampüsü önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

CHP'li Sümer, Zafer Havalimanı ve Yap- İşlet- Devret Projelerinin maliyetlerini Meclisi gündemine taşıdı CHP'li Sümer, Zafer Havalimanı ve Yap- İşlet- Devret Projelerinin maliyetlerini Meclisi gündemine taşıdı

‘Kadınlar olarak Gültan’ın yanındayız’

Açıklamada konuşan Feminist Gülyeter Aktepe, Türkiye’nin her yerinden buraya gelen feministler ve kadınlar olarak Kışanak’ın yanında olduklarını söyledi. Aktepe, Kürt sorununun çözümünde demokratik alanda desteklediklerini vurgulayarak, feministler olarak bu yargılamada Gültan’ın 8 Mart, 25 Kasım eylemlerine katılmasından kaynaklı da yargılanmasının kendileri için büyük önem arz ettiğini dile getirdi.

Aktepe, “Erkek şiddetine karşı mücadelede yargılanan kadınların mücadelesi bizim mücadelemizdir. Erkek yargı, kadın katillerini yargılamazken, Gültan gibi bu alanda mücadelesini sürdüren kadınları yargılıyor” dedi.

‘Engizisyon mahkemelerini aratmayan heyet’

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları Kobanê davasının bir hukuk davası olmadığını her zaman belirterek, “Gültan Kışanak bir kez daha ifade etti, Orta Çağ engizisyon mahkemelerini aratmayan bir duruşma salonu ve heyet var. Doğrudan saraydan beslenen ve sorduğu soruların dayanaklarının dosyada olmadığının farkında bile olmayan mahkeme heyeti ile karşı karşıyayız” dedi.

Kışanak’ın 8  Mart, 25 Kasın eylemlerinden 37 kez müebbet hapis ile yargılandığını hatırlatan Hatimoğulları, “Bu dünyanın hiçbir yerinde görülmemiştir. Krallıklarda bile yönetilen ülkelerde böyle hukuksuzluklara az tanıklık edilir ama 21 yüzyılda, sözde hukuk devletini iddia eden Türkiye’deki yargı sistemi, engizisyon yaşatıyor bize” ifadelerini kullandı.

‘Faşist saltanatınızı yıkacağız’

Hatimoğulları, “Gültan Kışanak bir Kürt kadındır, Kürt hareketinin önemli öznelerinden birisidir. Gültan Kışanak, Kürt halk mücadelesinin içerisinde olarak, erkek egemen anlayışa izin vermeyen, siyasete kadının eşit ve özgür yürütülmesini savunan bir kadındır. Gültan Kışanak’ın dediği gibi, ‘biz kadınlar en büyük kariyerimizi sizin saltanatınızı yıkarak yapacağız’ dedi.  Evet biz kadınlar, en büyük kariyerimizi faşist saltanatınızı yıkarak yapacağız” diye belirtti.

Editör: Haber Merkezi