Sarıçam Belediyesi tarafından yaptırılan, Türk Tarihinin Ergenekon'dan çıkışı ile başlayan, Selçuklu İmparatorluğu, Osmanlı İmparatorluğu ve günümüz Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne kadar geçen süreyi anlatan Türk Tarih Yolu Parkı’nda artık sona yaklaşıldı.

Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Bilal Uludağ, tamamlandığında ziyaretçilerini geçmişten günümüze, tarihte yolculuğa çıkaracak olan parkın çok yakında açılacağını belirtti.

Başkan Uludağ, Türklerin Ergenekon'dan çıkışıyla başlayan ve Selçuklu İmparatorluğu, Osmanlı İmparatorluğu ve günümüz Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne kadar, geçen sürede, Sultan Alparslan, Çağrı Bey, Tuğrul Bey, Selçuk Bey gibi sultanların ve padişahların heykellerinin olduğu parkta, ayrıca dönemin ilim ve bilim adamlarının da heykellerinin olacağını kaydetti.

04-12

“TÜRK TARİH YOLU PARKIMIZ ÇOK YAKINDA AÇILACAK”

Sarıçam Belediyesi olarak, kent estetiğine büyük önem verdiklerini belirten Başkan Uludağ, sözlerine şöyle devam etti “ Bu noktada göreve geldiğimiz günden bugüne kadar ilçemize sayısız kalıcı eserler kazandırdık. Geçtiğimiz yıl büyük bir gururla açılışını yaptığımız 100. Yıl 5 Ocak Kent Meydanı ve Anıtı’nın hemen yanına yaptığımız, Türk Tarih Yolu Parkı’mızın çalışmalarında artık sona yaklaştık. Türk Tarih Yolu Parkımıza gelen ziyaretçilerimiz adeta Türklerin Ergenekon'dan çıkışıyla başlayan Selçuklu İmparatorluğu, Osmanlı İmparatorluğu ve günümüz Türkiye Cumhuriyetine kadar, tarihsel bir yolculuk yapacaklar. Parkımızda Selçuklu Sultanları ve Osmanlı Padişahlarının heykelleri, o dönemin ilim ve bilim insanları ve 20 metre uzunluğunda arkalı önlü Ergenekon'dan çıkışı anlatan gravürler de yer alacak. Dolayısı ile bizler yaptığımız çalışmalarda, geçmişin izlerini günümüzün modern çizgisi ile birleştirerek, yarına kalıcı eserler bırakma istiyoruz.”

Editör: Haber Merkezi