Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Türkiye Kamu-Sen’e bağlı sendikalarımızın genel başkanları ve Türk Eğitim Sen Genel Başkan Yardımcısı Cengiz Kocakaplan Doğu Anadolu Bölgemizde teşkilat yöneticilerimiz ve üyelerimizle buluştu.

Cumhuriyetimizin ilanının 99. yılında Ağrı, Iğdır, Ardahan ve Kars’ta temas ve incelemelerde bulunan Türkiye Kamu-Sen heyeti ilk olarak Ağrı’da teşkilat yöneticilerimiz ve üyelerimizle bir araya geldi. 

Ağrı ziyaretinde Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ve yönetim kurulu üyelerimiz Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Ağrı Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk büstüne çelenk koydu.

Ağrı Valisi Osman Varol, Ağrı Emniyet Müdürü Nihat Özen ve Ağrı Cumhuriyet Savcısı Tugay Çatlı’yı ziyaret eden Genel Başkanımız Önder Kahveci ve heyetimiz kamu görevlilerinin sorunları ve sıkıntılarını yetkililerle paylaşırken, mülki amirlere görev ve çalışmalarında başarılar diledi.

Doğu Anadolu bölge ziyaretimiz kapsamında Iğdır’a geçen Genel Başkan Kahveci ve heyetimiz Iğdır’da düzenlenen Cumhuriyet Bayramı Fener Alayına katıldı. Sonrasında, Iğdır ve Ardahan’da Kamu-Sen bayrağını dalgalandıran  teşkilat yöneticilerimiz ile bir araya gelen heyetimiz çalışma hayatı, Türkiye Kamu-Sen’in faaliyetleri ve çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundular.

Iğdır’da düzenlenen törenle Türkiye Kamu-Sen hizmet binasının açılısını da yapan Genel Başkanımız Önder Kahveci, hizmet binamızın kamu görevlileri ve camiamıza hayırlı olmasını temenni etti. 

Doğu Anadolu Bölgesi ziyaretimizin üçüncü gününde ise Genel Başkanımız Önder Kahveci serhat şehrimiz Kars’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 102.yılında Kars teşkilatımızla bir araya gelerek değerlendirme ve istişarelerde bulundu.

YÜCEL KAZANCIOĞLU: EMEK VE ALINTERİ MÜCADELEMİZİ YILMADAN SÜRDÜRÜYORUZ

Teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcımız ve Türk Haber-Sen Genel Başkanı Yücel Kazancıoğlu istişare toplantılarında yaptığı konuşmalarda; “Böylesine önemli bir günde; burada olmak, milli ve manevi değerler üzerine kurulmuş ve bu temelden yükselmiş Türkiye Kamu-Sen’imiz için ayrı bir kıvanç kaynağıdır. Yine ne mutlu ki; 1992 yılında inanç ve azimle kurulan ve günümüzde koca bir çınar gibi, teşkilatlarıyla tüm yurdu saran Türkiye Kamu-Sen’in temsilcileri olarak bugün siz uç beyleri ile birlikteyiz. Bu güçlü yapı siz serhat beylerinin varlığı ile başka bir değer ve anlam kazanmıştır. Emek ve alın teri mücadelemizi; haksız ve belirsiz söylemlere tahvil etmeye çalışanlara prim vermeksizin, milli ve manevi değerlerimizden asla vazgeçmeksizin sürdürmeye devam edeceğiz. Bu vesileyle; “Ay Yıldızın Gölgesinde, Hakkımızın Peşinde!” sloganımızla 30 yıldır hak mücadelesi veren Türkiye Kamu-Sen teşkilatımızın birlik beraberliğinin bir kez daha perçinlendiği toyumuzun başta teşkilatlarımız olmak üzere; tüm çalışanlarımıza hayırlara vesile olmasını diliyorum.

ÖNDER KAHVECİ: CUMHURİYETİMİZİN 99. YILI KUTLU OLSUN

Ziyaretlerimiz kapsamında yapılan toplantılarda çalışma hayatı ve gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunan Genel Başkan Önder Kahveci, 

“Cumhuriyetimizin 99. Yılını kutladığımız bu anlamlı günlerde Doğu Anadolu Bölgemizin farklı illerinde bizleri ağırlayan değerli teşkilat yöneticilerimiz ve üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum. 

Cumhuriyetimizin 100. Yılına bir adım kala büyük ve güçlü Türkiye için ele ele verip birlikte yol almaya devam ediyoruz.  

Ulu Önder Atatürk’ün eşsiz miraslarından biri olan Cumhuriyetimiz bugün tam 99 yaşındadır. Cumhuriyetimiz 100’üncü yılına doğru ilerlerken, bölgesinin lider ülkesi olan Türkiye’ye karşı sinsi oyunların tezgahlandığı ve ciddi tehlikelerle karşı karşıya olduğumuzun millet olarak farkında olmamız gerekir. 

“Ya istiklal ya ölüm” parolasıyla küllerinden doğan inanmış bir milletin fertleri olarak en kıymetli hazinemiz olan Cumhuriyetimize hep birlikte sıkı sıkıya bağlı olacağız. 

Bağımsızlık,  demokrasi ve gelişmişlik yolumuzu aydınlatan ışığın kaynağı olan Cumhuriyetimizin ilanının 99. yıldönümü kutlu olsun.”

Bu vesileyle, “Türk milletinin tabiat ve âdetlerine en uygun olan idare, cumhuriyet idaresidir” diyen Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimizi bir kez daha saygı ve rahmetle anıyorum. Mekanları cennet olsun. Yüce Allah Cumhuriyetimizi ilelebet payidar kılsın” dedi. 

ÖNDER KAHVECİ: TÜRKİYE KAMU-SEN TÜM SORUNLARI AYRI AYRI TAKİP ETMEKTE VE ÇÖZÜM İÇİN MÜCADELE VERMEKTEDİR

Çalışma hayatında yaşanan gelişmeleri de değerlendiren Genel Başkanımız Önder Kahveci, 3600 ek gösterge konusunda verdikleri mücadelenin altını çizdi. Kahveci, “Sayın Cumhurbaşkanının seçim meydanlarında verdiği 3600 ek gösterge sözünün hayata geçirilmesi noktasında uzun süren bir mücadele verdik. Hatta Türkiye Kamu-Sen olarak bu konuda önemli bir taslak çalışması yaparak 3600 ek gösterge taslağını TBMM gündemine taşıdık. 

3600 ek gösterge konusu artık sonuca doğru ilerlemektedir. Elbette süreç içerisinde yaşanan eksikliler noktasında Türkiye Kamu-Sen olarak sürece müdahil olduk ve bütün kamu görevlilerimizin ek gösterge düzenlemesinden faydalanması yönünde girişimlerde bulunuyoruz. Halen TBMM çatısı altında bu konuya ilişkin gayretlerimiz devam etmektedir. Ek göstergeden faydalanamayan tüm birinci dereceye düşen tüm memurlara 3600 ek gösterge verilmelidir. Bu yöndeki  çaba ve ısrarımız sürmektedir.

3600 ek gösterge düzenlemesinin 2023 yılının Ocak ayında yürürlüğe girecek olması münasebetiyle önümüzde henüz zaman var. Bu noktada başta teknik hizmetler sınıfı ve genel idari hizmetler sınıfı çalışanları olmak üzere pek çok kamu çalışanının hak ettiği halde 3600 ek göstergeden faydalanamadığını ve bazı meslek gruplarında mağduriyetler yaşandığını da görüyoruz. Kadro derecesi bire gelmiş olan tüm kamu çalışanlarının bu düzenlemeden faydalanması gerektiğini ifade ediyor, TBMM çatısı altında bu konuda yapılacak olan düzenleme ile yaşanabilecek bütün mağduriyetlerin ve aksamaların önüne geçilmesi ısrarımızı sürdürüyoruz. 

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Kamu-Sen heyeti olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı sayın Vedat Bilgin’i ziyaret ederek bu konudaki hassasiyetlerimizi bir kez daha dile getirdik ve alternatifli olarak da hazırladığımız kanun tekliflerini sayın Bakan’a sunduk. Şunu ifade etmek isterim ki Türkiye Kamu-Sen 3600 ek gösterge konusunda hiç kimsenin mağdur olmaması adına elinden geleni yapmaktadır. Yıl sonuna kadar gerekli düzenlemelerin yapılması adına mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi. 

KAHVECİ: TÜM SÖZLEŞMELİ PERSONEL KADROYA ALINMALI

Sözleşmeli personele kadro konusunda da değerlendirmelerde bulunan Genel Başkanımız, kamuda tek tip güvenceli çalışmadan yana olduğumuzu bir kez daha vurguladı. Kahveci, “Sözleşmeli personel artık müjdeli bir haber beklemektedir. Sözleşmeli istihdamın bugüne kadar kamuda büyük sorunlara yol açtığını her platformda ifade ediyoruz. Türkiye Kamu-Sen bu konuda son derece nettir. Sözleşmeli, vekil, fahri ve buna benzer bütün güvencesiz çalışma uygulamalarının bir kenara bırakılarak güvenceli bir çalışma modeline geçilmelidir. Bu çerçevede sözleşmeli personel ve bütün güvencesiz çalışanların bir an önce kadroya geçirilmesi konusunda kamuoyunun da büyük bir beklentisi olduğunu görüyoruz. 2011 yılı ve 2013 yılında sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi uygulamaları ortadayken kamuda heyecanla kadro bekleyen sözleşmeli personelin de mağduriyeti giderilmeli ve bu konuda yaşanan trajik olayların önüne geçilmelidir” dedi.

KAHVECİ: EK ZAM, REFAH PAYI, ENFLASYON FARKI KONUSUNDA ISRARCIYIZ

Yıllardır dile getirdiğimiz ek zam ve refah payı uygulaması çağrısını bir kez daha yineleyen Genel Başkan Önder Kahveci, enflasyon farkının da aylık olarak maaşlara yansıtılmasını istedi. Kahveci, “Ekonomik gelişmeler elbette hepimizin gündeminde. Geride bıraktığımız 6. Dönem Toplu sözleşme görüşmelerinde Türkiye Kamu-Sen olarak ek zam ve refah payı konusunda son derece ısrarcı olmuştuk. Yaşanan gelişmeler bizim bu konuda öngörümüzün ne kadar doğru olduğunu bir kez daha gün yüzüne çıkarmıştır. Elbette sadece ülkemizde değil tüm dünyada bir ekonomik daralma söz konusudur. Ülkemizde de yaşanan bu gerçeklerden hareketle kamu görevlerine ek zam ve daha önceki dönemlerde uygulanan refah payının yeniden gündeme alınması talebini bir kez daha Doğu Anadolu Bölgemizden yetkilileri ifade etmek istiyorum. Alım gücünü yükseltilmesi verilecek ek zam ve refah payıyla mümkün olacaktır Bu da doğal olarak çarşı ve pazarın hareketlenmesine yol açacaktır. Kamu görevlerine ve emeklilerimize verilecek bu iyileştirmelerle esnaf ve diğer kesimlerde ekonomik olarak canlanacaktır. Ayrıca enflasyon farklarının altı ay sonunda değil aylık olarak maaşlara yansıtılması konusunda da bir talebimiz söz konusudur. Enflasyon farkı zam değildir. Yani eriyen maaşların geç kalmış ve  yeterli olmayan bir telafisidir. Altı ayın sonunda verilen enflasyon farkı sadece dönemsel bir telafi içermektedir biz bunun önüne geçilerek enflasyon farkının aylık olarak maaşlara yansıtılmasının kamu çalışanlarının enflasyona ezdirilmemesi yönünde olumlu bir adım olacağını vurguluyoruz” dedi. 

GENEL BAŞKAN KAHVECİ: VERGİ DİLİMİNDE DÜZENLEME ELZEMDİR

Memur paketimizde yer alan en önemli başlıklardan Vergi dilimleri  konusunda da açıklamalarda bulunan Genel Başkan Önder Kahveci, “Bugüne kadar vergi dilimleri konusunda bir düzenleme yapılmasını gerektiğini ısrarla dile getirdik. Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen değişiklikle asgari ücret kadar olan ücret kısımlarının gelir vergisinden muaf tutulmasının olumlu bir uygulama olduğunu, ancak vergi dilimlerinde memur maaşları ile orantılı bir artış yapılmadığı için yeni mağduriyetler oluştuğunu bu nedenle kamu çalışanlarının vergi konusunda büyük bir haksızlıkla karşı karşıya olduğunu görüyoruz.  Vergi dilimlerinin mutlak surette ekonomik gerçeklere göre belirlenmeli ve kamu görevlileri açısından yeni bir düzenleme yapılmalıdır” dedi. 

GENEL BAŞKAN KAHVECİ: YARDIMCI HİZMETLİLER GİH’E GEÇİRİLMELİDİR

“Kamuda sayıları 110 bini bulan Yardımcı hizmetler sınıf personeli büyük bir ayrımcılığa tabi tutulmaktadır” diyen Genel Başkan Kahveci, “ Memurlara verilmiş olan pek çok hak aynı işi yapan Yardımcı hizmetler sınıfı personeline tanınmamaktadır. Yardımcı hizmetler personelimizin pek çoğunun zaten kurumlarında memur görevi yaptıklarını hepimiz biliyoruz. Aynı zamanda bu arkadaşlarımızın büyük çoğunluğu da yüksekokul mezunudur. Eğitim düzeylerinin yüksek okul olduğunu bildiğimiz bu gerçekten yola çıkarak da yardımcı hizmetler sınıfında çalışan personeli genel idari hizmetler sınıfına geçirilerek yaşadıkları sorunların giderilmesi ve kamuda kariyer ilkesinin hayata geçirilmesinin bu yolda sağlanacağı konusunda ki düşüncelerinizi buradan bir kez daha ifade etmek isterim” dedi.

Editör: Haber Merkezi