Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından olan Twitter'a giriş yapılamıyor. Twitter'a erişim sağlanamaması konusunda herhangi bir açıklama yok.

Çok sayıda kullanıcı tarafından ise "Twitter çöktü mü?" sorusunun yanıtı ve ve Twitter'da bir problem olup olmadığı araştırılıyor. 

Ekran görüntüsü 2023-02-08 170913

TWITTER ÇÖKTÜ MÜ? TWITTER'DA ERİŞİM SORUNU MU VAR?

Yaşanan arızaları ve kesintileri bildiren internet sitesi Downdetector'e göre, kullanıcı raporları Twitter'da problemlerin olduğuna işaret ediyor.

TWITTER'DAN AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Söz konusu problemlerin neden kaynaklandığı şimdilik bilinmiyor. Fakat kısa zamanda sorunun çözülmesi bekleniyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’de Twitter’ın kısıtlanmasına tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu, "Bu aklını yitirmiş Saray iktidarı, sosyal medya iletişimini kesti, sahada bulunan arkadaşlarıma VPN kullanmalarını söyledim" paylaşımını yaptı. 

Kılıçdaroğlu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Yardımlaşma koordinasyonu için sahada bulunan arkadaşlarıma VPN kullanmalarını söyledim. Bu aklını yitirmiş Saray iktidarı, sosyal medya iletişimini kesti. Bunun sonucu yardım çığlıklarının daha az duyulmasıdır. Gizlemeye çalıştığınız her şeyi biliyoruz. Açıklamanızı bekliyoruz." ifadesini kullandı.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Twitter kısıtlamasına tepki gösterdi.

Akşener, şu ifadeleri kullandı: 

"Depremzedelerin ihtiyaçlarının duyurulması için iletişim kurmak bu kadar hayati bir öneme sahipken; nasıl olur da bir kısıtlama getirirsiniz? Bu nasıl bir kötülüktür? Nasıl bir vicdansızlıktır? Siz kimden, neden korkuyorsunuz? Yazıklar olsun!"

Editör: Haber Merkezi