Ukrayna'nın başkent bölgesi Perşembe sabahı erken saatlerde İran yapımı kamikaze insansız hava araçları tarafından vuruldu ve bölge sakinleri Rusya'nın büyük, ölümcül saldırısını takiben dördüncü sabah sirenlerle uyanırken hava saldırısı ile karşılaştı.

Kiev bölge valisi Oleksiy Kuleba, saldırının başkentin çevresindeki bölgede meydana geldiğini söyledi. Can kaybı olup olmadığı henüz netlik kazanmadı.

Güneydeki Mykolaiv kentinde, Ukrayna'nın güney cephesinde çatışmalar devam ederken, bir gecede beş katlı bir apartmanı bombaladı.

Mykolaiv Belediye Başkanı Oleksandr Sienkovych, binanın en üst iki katının tek bir saldırıda tamamen yıkıldığını ve binanın geri kalanının enkaz içinde kaldığını söyledi. Herhangi bir can kaybı olup olmadığı henüz netlik kazanmadı.

Kiev güçlerinin Rusya tarafından işgal edilen toprakları geri almayı amaçlayan bir karşı saldırı başlatmasıyla, Ukrayna'nın güney cephesine sabahın erken saatlerinde yapılan saldırılar günlük bir olay haline geldi.

Kiev'e yönelik saldırılar, Pazartesi günkü, ülke genelinde en az 19 kişinin ölümüne ve 100'den fazla kişinin yaralanmasına neden olan büyük çaplı saldırılar sırasında başkent en az dört kez vurulmadan önce seyrekleşmişti.

Batılı liderler bu hafta Ukrayna'ya hava savunma sistemleri ve Kiev'in işgalci Rus güçlerini yenmek için kritik öneme sahip olduğunu söylediği silahlar da dahil olmak üzere daha fazla silah gönderme sözü verdiler.

Ukrayna ordusu bu hafta yaptığı açıklamada, mevcut hava savunma sistemlerinin, savaşta giderek daha ölümcül bir rol oynayan kamikaze insansız hava araçları olarak adlandırılan düzinelerce Rus füzesini ve Shahed-136 uçağını düşürdüğünü söyledi.

Editör: Haber Merkezi