• IŞIĞI YOLUMUZU AYDINLATIYOR
  • BAĞIMSIZLIĞIMIZI VE ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜ ATATÜRK’E BORÇLUYUZ
  • ULUSAL BAĞIMSIZLIK FİKRİYLE DİRENİŞ HAREKETLERİNİ BİRLEŞTİRDİ

Başkan Akay yayınladığı mesajında, Sevr’in imzalanmasının ardından ulusun kendi yurdunda esir durumuna düştüğüne işaret etti. Tarih boyunca esareti hiçbir zaman kabul etmeyen ulusun işgale ve zulme karşı başlattığı direnişi, Atatürk’ün “ulusal bağımsızlık” ve özgürlük hedefiyle birleştirmeyi başardığını aktaran Başkan Akay, Atatürk’ün askeri ve siyasi dehasıyla Kurtuluş Mücadelesinin zaferle sonuçlandığını kaydetti.

BAĞIMSIZLIĞIMIZI VE ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜ ATATÜRK’E BORÇLUYUZ

Akay, “Atatürk önderliğinde emperyalist güçlere karşı verilen ve zaferle sonlanan Kurtuluş Mücadelesi ile ulusumuz bağımsızlığını ve özgürlüğünü kazanmıştır. Bugün bağımsızlığımızı da özgürlüğümüzü de Büyük Önderimiz Atatürk’e borçluyuz” diye konuştu.

CUMHURİYET ATATÜRK’ÜN ESERİDİR

Atatürk’ün Kurtuluş Mücadelesine ulusal egemenliği esas alan bir anlayışla önderlik yaptığının altını çizen Akay, “23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni açarak egemenliği saraydan alıp millete veren Atatürk, 29 Ekim 1923’te uygar bir medeniyet hedefiyle laik, demokratik Cumhuriyeti kurmuştur. Bugün bağımsızlığımızın, demokrasinin, her alanda fırsat eşitliğinin, kadın haklarının, hukukun, uygar yaşamın, özgürlüklerin, hukukun, akla ve bilime dayalı yaşamın teminatı olan Cumhuriyet Büyük Önder Atatürk’ün eseridir. Emaneti ve ulusumuzun en büyük hazinesi olan Cumhuriyetimizi sonsuza dek yaşatmak, geliştirip güçlendirerek gelecek kuşaklara aktarmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

IŞIĞI YOLUMUZU AYDINLATIYOR

Atatürk’ün Cumhuriyet’i çok sağlam temeller üzerine inşa ettiğini vurgulayan Başkan Akay, “Cumhuriyetimiz 99 yıldır her türlü saldırıya karşın Atatürk ilke ve devrimleri sayesinde ayakta durmaktadır. Yaşanan her zorlukta ve en zor zamanlarda rehberimiz, başvurduğumuz yegane kaynak yine Atatürk ilke ve devrimleridir. Ebedi Önderimiz, Başkomutanımız, Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ışığıyla yolumuzu sonsuza dek aydınlatmaya devam edecek” şeklinde konuştu.

O’NU ANLAYARAK CUMHURİYETİMİZİ DAHA İLERİYE TAŞIYABİLİRİZ

Atatürk’ün çağının çok ilerisinde bir lider olduğunu dile getiren Başkan Akay, “Ülkemizin ve Cumhuriyetimizin geleceği için Atatürk’ün fikirlerini, duygularını öğrenip, O’nu daha iyi anlamalıyız. O’nu anlayıp, O’nun hissettiklerini hissedebildiğimiz oranda Cumhuriyetimizi daha da ileriye taşıyabiliriz. Askeri ve siyasi dehasını zaferlerle taçlandıran; bağımsızlığımızı ve özgürlüğümüzü borçlu olduğumuz Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, sonsuzluğa uğurlanışının 84. yıl dönümünde rahmetle, özlemle, minnetle anıyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi