Yeşil Sol Parti Eş Sözcüleri Çiğdem Kılıçgün Uçar ve İbrahim Akın ile HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, seçim sonuçlarına dair açıklama yapıyor.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Eş Sözcüleri Çiğdem Kılıçgün Uçar ve İbrahim Akın ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimlerin sonuçlarına dair HDP genel merkezinde açıklama yapıyor.

Basın açıklamasında konuşan Uçar’ın açıklamasından satır başları şöyle:

“Seçimler iktidarın teşvikiyle gerçekleşmiştir. Cumhur ittifakı eşit şartlarda gerçekleşmesi gereken seçimlerden kırıntı bile bırakmamıştır. Her türlü kamu kaynağını ve gücünü seçim dönemi boyunca kendi lehine kullanmıştır. Bu sonuçların ortaya çıkmasında hile ve kumpasın etkisi belirleyici olmuştur. Bizlere karşı seçim çalışması niyetiyle yapılan en büyük hile ve kumpas HDP’nin engellenmesidir .

Yeşil Sol Partinin kısa sürede seçime hazırlanması, yandaş medyanın uyguladığı sansür ve izolasyonla birlikte bu zorluklar daha da arttı. Bunun yanı sıra yeni bir ittifak örgütlemenin sahaya yansıyan dezavantajları ve HDP olarak yeşil Sol parti olarak teklifte ve tek parti ile seçime girme ısrarımıza rağmen bu önerimizin hayata geçmemiş olmasının ortaya çıkardığı sonuçlarda seçim sonuçlarını belli düzeyde etkilemiştir.

Bütün yönleriyle eleştiri ve öz eleştiri sürecinde değerlendirme sorumluluğumuzun bilincindeyiz ve bunun da gereğini yapacağız. Seçim sürecini örerken düştüğümüz eksik ve yetersizliklerle ilgili kapsamlı bir çalışma yapacağımızı halkımızla beraber tartışmalar yürüteceğimizi ve gerekli adımları atacağımızda kamuoyuyla paylaşmak isteriz.

Halkımızın Cumhurbaşkanlığı seçimlerine dair halkımızın bize verdiği tarihsel rolü misyonun ve sorumluluğunun gereğini yerine getireceğiz. Umudumuzdan ve coşkumuzdan asla geri durmadan çalışmalarımıza devam edeceğiz. Partimizin yetkili kurullarında Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalmış olmasını partimizin bütün kurumlarında değerlendirerek buna ilişkin çalışma programımızı en kısa zamanda halkımızda ve kamuoyuyla paylaşacağız.

Haklarımıza sesleniyoruz cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalmasında HDP ve yeşil solun demokrasi ve adaletten yana olan seçmenin fedakar ve özellikle tutumudur. Bu kapsamda bir kez daha tüm partili arkadaşlarımıza teşekkürlerimizi iletiyoruz. Zor şartlarda ve kritik bir süreçte gerçekleşen seçimlerde meclisin 3 büyük partisi olmak konumumuzu korumuş olmayı da önemli buluyoruz. Bu sorumluluk bilinciyle mücadelemizi kararlı bir şekilde sürdüreceğiz demokratik siyasetin bütün sorunların ve dinamiği olmasını sağlayacağız. Tek adam rejimine son vermek için mücadelemize devam edeceğiz.

Editör: Haber Merkezi