Uzay Kampı Türkiye’den Pekin Ziyareti

Uzay Kampı Türkiye, Türkiye ve Çin arasındaki kültürel ve bilimsel ilişkileri güçlendirmek amacıyla Pekin’de düzenlenen "Kuşak Yol Projesi" etkinliğine katıldı. 14-17 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen İkinci Çin-Türkiye Sivil Dostluk ve İş birliği Diyaloğu Toplantısı’na Uzay Kampı Türkiye’den Grup Müdürü R. Tolga Yıldırım, Operasyon ve Eğitim Takım Lideri Özlem Eliçevik ve Eğitim Destek Bölümü Takım Lideri Nurcan Subaşı katıldı.

1 084019134

Görüşmeler ve İş Birliği Fırsatları

Toplantıda, Uzay Kampı Türkiye ekibi, Çin Halkının Yabancı Ülkelerle Dostluk Derneği (CPAFFC) yöneticileri ile görüştü. Görüşmelerde, Uzay Kampı Türkiye'nin faaliyetleri ve misyonu hakkında bilgi verilirken, CPAFFC ile olan tarihi ilişkiler ve gelecekteki iş birliği fırsatları ele alındı. R. Tolga Yıldırım, yapılan toplantıda şunları söyledi:

“Uzay Kampı Türkiye olarak, Türk ve Çinli gençler arasında köklü dostluklar kurarak, farklılıklara saygı göstermeyi ve takım çalışmasını teşvik etmeyi misyon edindik. Bu ziyaret, iki ülke arasındaki dostane ilişkileri daha da ileriye taşıyacak ve gençlerin gelecekteki liderler olarak birbirlerini daha iyi tanımalarına olanak sağlayacak değerli bir adım olmuştur.”

Çin merkezli mucitler küresel GenAI veya Üretken Yapay Zeka patentlerinde başı çekiyor Çin merkezli mucitler küresel GenAI veya Üretken Yapay Zeka patentlerinde başı çekiyor

Geçmişteki İş Birlikleri

Uzay Kampı Türkiye ve CPAFFC arasındaki ilişkiler, 2005 yılında başlayan ve 2006 yılında ilk Çinli öğrenci grubunun Uzay Kampı Türkiye'yi ziyaretiyle pekişen bir geçmişe sahiptir. 2011 yılında resmi bir iş birliği protokolü ile ilişkiler daha da güçlenmiştir. 2012 yılında Türkiye’deki 'Çin Yılı' kapsamında, Uzay Kampı Türkiye, kaligrafi sanatçıları ve öğrencileri ağırlayarak kültürel alışverişin yanı sıra bilimsel ve eğitimsel iş birliklerine ev sahipliği yapmıştır.

3 084019228

Ziyaretin Önemi

Bu ziyaret, iki ülke arasındaki dostluk ve iş birliğini derinleştirmek açısından büyük önem taşımaktadır. Türk ve Çinli gençlerin birbirlerini daha iyi tanımalarına ve gelecekteki liderler olarak daha sağlam ilişkiler kurmalarına olanak sağlayan bu tür etkinlikler, kültürel ve bilimsel bağları güçlendirmektedir. Uzay Kampı Türkiye’nin bu etkinliğe katılımı, Türkiye ve Çin arasındaki mevcut dostane ilişkileri daha da ileriye taşıma amacını taşımaktadır.

Editör: Haber Merkezi