ADANA, DEPREMDE BAŞARILI BİR SINAV VERDİ

VALİ ELBAN:“BÖLGENİN LOJİSTİK ÜSSÜ OLDUK”

Adana Valisi Süleyman Elban, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve bu kentle birlikte; Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Kilis,  Diyarbakır, Adıyaman, Hatay, Malatya, Elazığ ve Gaziantep’te etkili olan depremde, Adana’nın bölgenin lojistik üssü görevini başarıyla üstlendiğini bildirdi.

942aa154-9313-4207-90dd-a5e4dd1e0177

Vali Elban, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığına yeniden seçilen Cafer Esendemir ile yönetim kurulunu kabulünde, deprem literatürüne yüzyılın afeti olarak geçen Kahramanmaraşlı merkezli depremi değerlendirirken, “Bölgenin lojistik üssü olduk. Havayolu ile kentimize getirilen yardımlar, ekiplerimiz ve yaklaşık 3 bin gönüllünün de katılımıyla ayrıştırılarak ihtiyaç sahiplerine sevk edildi” dedi.

Lojistikte profesyonel markaların desteğiyle onların teknolojik altyapısını model aldıklarını belirten Vali Elban, “Adanalılar da bir yandan kendi yaralarını sararken, diğer yandan çevre illere yaptığı yardımlarla da kendinden bekleneni fazlasıyla yerine getirdi. Bu nedenle tüm Adanalıları bu vesile ile bir kez daha tebrik ediyorum” dedi.

11f8a150-d42a-4485-b9b6-f84b2076df3c

Depremde kaybedilen canların telafisinin mümkün olmadığını ancak, devletin tüm imkanları ile depremzedelerin yanında olduğunu ifade eden Vali Elban, yaraların hızlıca sarılması için çalışmalarının devam ettiğini belirterek, şunları söyledi:

“Öncelikli ağır hasarlı binaların yıkımı için pazartesi gününden itibaren mülk sahiplerine tebligat göndereceğiz. Eğer kendileri yıkmaz ise biz hazırlıklarımızı yaptık, yıktıracağız. Hasar tespitine ilişkin itiraz süreci tamamlanan Çukurova’da 70 bina yıkılacak. Orta hasarlı binaların yıkımı için de düzenleme bekliyoruz. Kesinleştiğinde gerekli çalışmalara bu binalar için de başlayacağız. Tüm bunları Adana halkımız yayla ve yazlıklarından dönmeden Eylül ayına kadar tamamlanmasını planlıyoruz.”

Vali Elban, yurtlarda ve konteynerlerde kalan depremzedelerin de yurtlarda kalmaya devam ettiğini ancak, sayılarının azaldığını belirterek, “İsteyen vatandaşlarımız kira yardımından faydalanıyor ya da yurtlarımızda kalmayı sürdürüyorlar. Orada her türlü ihtiyaçları karşılanıyor. Günde üç öğün yemek veriliyor. Zorunlu ihtiyaçlarını giderebildikleri en iyi imkanları sunuyoruz. Ancak, Haziran  ayında kendilerine ya konteyner kentlere yerleşmelerini ya da kira yardımınızdan faydalanmalarını isteyeceğiz. Zira, yurtlarımızın da yeni eğitim öğretim dönemine hazırlamamız gerekecek.”

cdc59b4f-9253-47ea-a993-b1344dc8f748

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir ise 22 Ocak’ta gerçekleştirilen 31. Olağan Genel Kurulda seçilen  yönetim kurulu üyelerini tanıttıktan sonra oldukça geniş bir coğrafyada etkili olan depremde cemiyet olarak sosyal tesislerini depremzede gazetecilere açtıklarını bildirdi.

Esendemir, deprem anından itibaren meslektaşlarının yanında olduklarını,  Cemiyetin Sosyal Tesislerini tüm meslektaşlarına açtıklarını,  günlük üç öğün yemekten zorunlu ihtiyaçlarına kadar taleplerini karşılama gayretinde olduklarını söyledi. Esendemir, binaları hasar gören bazı basın kuruluşlarının da hizmetlerini yine sosyal tesislerde sürdürdüklerini kaydetti.

Esendemir, üyelerine yönelik yeni projelerinden söz ederken, Vali Elban da her zaman yanlarında olduklarını ifade ederek,  başarı dileklerini iletti.

Ziyarete, ÇGC Başkanı Cafer Esendemir’in yanı sıra, Başkan Vekili Sefa Saygıdeğer, Başkan Yardımcıları Engin Kanber, Dilek Akın, Hüseyin Arat, Genel Sekreter Yasemin Atasoy, Genel   Sekreter Yardımcısı Mustafa Özke, Mali Sekreter Süreyya Uri, Mali Sekreter Yardımcısı Kadir Adıyaman, Yönetim Kurulu Üyeleri Recep Şenyurt ile Çetin Ulucan katıldı.

Editör: Haber Merkezi