Vatan Partisi’nden yurt genelinde, “Suriye meselesini ABD ile birlikte çözeceğiz.” diyen ve NATO güzellemesi yapan hükümete tepki açıklamaları peş peşe geldi.

Son olarak Adana’da açıklama yapan Vatan Partililer Atatürk Parkı’nda toplandı.

Açıklamayı yapan, Vatan Partisi Adana İl Başkanı Ahmet Suseven, Suriye meselesini ABD ile çözeceğini açıklayan hükümete tepki gösterdi. Amerika ve NATO ile Suriye sorunu çözülmez.” diyen Suseven, “Amerika ile birlikte Suriye’yi bölünür ardından Türkiye bölünür. Amerika’nın 2. İsrail planını uygulamasında rol oynanır.” dedi.  Suseven, hükümetin, “NATO’nun güçlenmesi Türkiye’nin güçlenmesidir” diye güzellemeler yapmasını, “Türkiye’nin tam bağımsızlığı, mazlum milletlerin kurtuluşu, 2. İsrail projesinin tarihin çöplüğüne atılması, Suriye’nin toprak bütünlüğü, Avrasya birlikteliği için NATO’dan çıkalım.” diyerek eleştirdi.

thumbnail_NATO'DAN ÇIKALIM FOTO3

NATO’DAN ÇIKALIM

Türkiye, Suriye ve Rusya ile bir araya gelerek Suriye’den terörü temizleme stratejisini açıkladıktan 20 gün sonra Amerika’ya giderek “Suriye meselesini ABD ile çözeceğini” ilan etti. Bir de “NATO’nun güçlenmesi Türkiye’nin güçlenmesidir” diye güzellemeler yapıyorlar.

Amerika ve NATO ile Suriye sorunu çözülmez. Amerika ile birlikte Suriye’yi bölünür ardından Türkiye bölünür. Amerika’nın 2. İsrail planını uygulamasında rol oynanır.

Türkiye 2. İsrail planına karşı on yıllardır direnmektedir ve şehitler vermiştir. Sadece Türkiye değil, Suriye, Irak, İran bu plana karşı direnmektedir.

Amerika, 2. İsrail planını uygulamak için Türkiye’de 15 Temmuz’u yaptı, şehir meydanlarımızda bombalar patlattı, PKK’ya yüzbinlerce tır silah verdi, İran’ı parçalamak için isyanlar planladı, Irak’ta referandum yapmayı denedi ancak geldiğimiz noktada bu plan iflas etti. Ahmet Davutoğlu’nun Emevi Cami’nde namaz kılma projesi çöpe atıldı. Bu plan geçtiğimiz dönemin planıdır. Bu nedenle burada AK Parti Hükümeti Amerika ile Suriye meselesi çözmek isteyerek ne yapmak istemektedir?

thumbnail_NATO'DAN ÇIKALIM FOTO2

AK PARTİ YÖNETİMİ ALTILI MASA’NIN HANGİ SANDALYESİNDE OTURUYOR

Bugün NATO, Türkiyemiz için bir güvence, bir müttefik, bir korunak değil, ABD tehdidinin esas aletidir.Bugün Türkiye hapishanelerinde NATO generalleri yatıyor. İşte NATO hakikati budur.

Altılı Masa liderleri de, ABD’nin iç cephedeki bozguncu güçleridir. Peki AK Parti Hükümeti, ABD oltasına takılarak Altılı Masa’nın hangi sandalyesinde oturuyor?

ABD Dışişleri Bakanlığının denetimindeki ForeignPolicy, daha yirmi gün önce, Tayyip Erdoğan’ı devirme hedeflerini yeniden ilan etti ve önümüzdeki seçimlerde “kan banyosu” yaşanacağını yazdı. Altılı Masa aktörleri, bu senaryonun oyuncuları olarak harekete geçtiler:

Kılıçdaroğlu, TSK Komutanlarına “haddinizi bilin” hakaretiyle psikolojik harekât meydanına sürüldü.

Babacan, Türk kavramını Anayasadan çıkartma rezilliğini yeniden piyasaya sürdü.

Meral Akşener, Gladyo kraliçesi görevinde final perdesini açtı.

Davutoğlu, “ABD’nin Ankara’daki adamı” olarak heyecanını tazelemiş bulunuyor.

Saadet Partisi, ABD işbirlikçisi ve İran düşmanı cephede salyangoz satıyor.

Peki AK Parti yönetimi ABD’nin bu “kan banyosu” senaryosunun neresinde? Stratejik soru budur ve yaşanan süreç bu soruya yanıt vermekten korkan ya da yanlış yanıtlar veren tutumu affetmez.

Burada özellikle vurgulamak gerekir: Suriye’de ABD ile birlikte çözüm hayâline kapılmak, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun omuzlarına yüklenecek bir yöneliş değildir. Dışişleri Bakanı, başında Sayın Cumhurbaşkanımızın bulunduğu hükümetin stratejisini açıklamaktadır. Türkiye’nin Rusya ve Suriye ile birlikte Üçlü Çözüm fırsatını tepmesi ve denge adı altında düşmanla dans etmesi, çok ağır sonuçlar doğurur.

ÜRETİM DEVRİMİ İÇİN NATO’DAN ÇIKMALIYIZ!

NATO yalnızca bir dış politika, askeri sorun değil. Aynı zamanda ekmeğimizle aşımızla ilgili bir sorun. NATO’dan çıkarsak domates, patlıcan, biber fiyatları düşer. Çünkü NATO’nun mazotu yok, NATO’nun elektrik enerjisi yok, NATO’nun doğalgazı yok. NATO meselesi Türkiye’nin ekonomik geleceği açısından, refahımız acısından son derece önemlidir. NATO’dan çıkarsak enerji fiyatları düşer. Çünkü Rusya’dan, İran’dan NATO’nun tehdit ettiği dostlarımızdan Azerbaycan’dan, Katar’dan hatta Sudi Arabistan’dan ucuz mazot, doğalgaz ve benzin temin edebiliriz. Türkiye’nin ucuz enerji bulması NATO’dan çıkması ile mümkündür. NATO’dan çıkmak bağımsız, üreten Türkiye’nin birinci şartıdır. Bürüksel’den, Washington’dan gelen emirlerle, kanunlarla yönetilen bir Türkiye’nin zaten sonuna geldik. 2015 yılından beri yaşadığımız olay Türkiye’nin NATO’dan kurtulması sürecidir.

TÜRKİYE’NİN KARAR YILI: YA NATO YA TÜRKİYE

Türkiye’nin NATO ile savaşı Mayıs  ayında dönüm noktası yaşayacak. Önümüzdeki seçimler Türkiye’nin NATO ve Amerikan Emperyalizmiyle mücadelesi içinde bir dönüm noktasıdır. Bu yıl Türkiye’nin karar yılıdır. Sadece Türkiye’nin değil Batı’nın da Doğu’nun da kader yılıdır. Türkiye üzerinden bütün dünya dengelerini değiştirecek gerçekler bu süreçte yaşanacak. Yükselen bir Asya Uygarlığı var. Türkiye’nin o Asya Uygarlığında cephe tutması dünyanın önünü açacaktır. Milli demokratik devrimler çağının en güçlü dalgası önümüzde durmaktadır. Dolayısıyla Türkiye’nin NATO’dan çıkması sadece bir Türkiye sorunu değil, uluslararası da bir sorundur.

Türkiye’nin tam bağımsızlığı, mazlum milletlerin kurtuluşu, 2. İsrail projesinin tarihin çöplüğüne atılması, Suriye’nin toprak bütünlüğü, Avrasya birlikteliği için NATO’dan çıkalım. Burada iki seçenek birden yok ya NATO ya Türkiye var. Ya NATO ile birlikte 2. İsrail planını uygulayacaksınız ve Türkiye’yi böleceksiniz. Ya Türkiye’den yana olup dostlarınızla NATO planlarına direneceksiniz.

ENERJİ GÜVELİĞİMİZ BU ÜLKELER

Türkiye, Suriye’nin kuzeyine bir harekat düzenlediğinde Amerika’ya, NATO’ya karşı savaşmaktadır. Suriye meselesini Amerika ve NATO’yla birlikte çözme girişimi aymazlık denilebilecek bir durumu ifade etmektedir.

Bu durum aynı zamanda Türkiye ekonomisi içinde çok büyük bir yanlıştır. Türkiye’nin enerji bunalımını çözeceğimiz ülkeler NATO’yla cephe cepheye gelen Rusya’dır, İran’dır, Azerbaycan’dır. Enerji güvenliğimizi bu ülkelerle koruyabiliriz. Şanslı ülkeyiz çünkü komşularımız enerji üretiyor. Şimdi YPG’yi imha edebilmemiz için, PKK’yı bitirebilmemiz için Suriye ile iş birliği yapmamız lazım. Aynı zamanda Irak, Rusya ve İran’la da iş birliği yapmamız gerekiyor.

AMERİKA ve NATO TÜRKİYE’YE NE GETİRDİ?

1- Faili Meçhul Cinayetler İşledi. Eşref Bitlis, Gaffar Okkan, Uğur Mumcu, Hırant Dink gibi nice aydınlarımızı katletti.

2- Katliamlar Tertipledi ve Bombalar Patlattı. Kahramanmaraş, Çorum, 1 Mayıs 77, Madımak, Başbağlar katliamlarını tertipledi. Şehir merkezlerimizde bombalar patlattı.

3- Türkiye’de Darbeler Yaptı. 12 Mart 1971, 12 Eylül 1980 darbelerini yaptı. NATO, 15 Temmuz’da darbe yapmaya kalkıştı. Şehrimizde bulunan İncirlik Hava Üssü’nden kalkan yakıt ikmal uçakları meclisimizi bombalayan NATO’cu askerlerin kullandıkları uçaklara yakıt doldurdu. Ancak 15 Temmuz günü silahlı kuvvetlerimiz ve milletimiz direndi, kazandık. NATO’nun bütün desteğine rağmen NATO generalleri o gece perişan edildi. Bugün Türkiye hapishanelerinde NATO generalleri yatıyor.

4- Terör Örgütlerini Besledi PKK, DAEŞ, FETÖ gibi terör örgütleri hepsi NATO’nun çocuğudur. PKK’ya binlerce tır silah verdi ve vermeye devam ediyor.

5- Türk Ordusunu ve Vatan Partisi’ni Yok Etmek İstedi. Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk davalarıyla Türk Ordusu’nu ve Vatan Partisi’ni hapislere attı. Vatan Partisi’ni yok etmek istedi. Vatan Partisi’nin liderliğiyle Silivri duvarlarını yıktık. Ordumuzu özgürleştirdik.

6- Türkiye’yi Üretimden Kopardı. Türkiye’yi üretimden kopardı, sıcak para ile denetime tabii tuttu ve yüksek faiz cenneti yapıp borçlandırdı.

NATO’DAN ÇIKALIM

Türk Milleti’nin, kamuoyunun NATO’ya karşı seferberliği için Vatan Partisi olarak NATO’dan çıkalım kampanyamızı başlattık.

NATO’dan çıkalım başı dik yaşayalım

NATO’dan çıkalım Eşref Bitlis’lerimiz katledilmesin

NATO’dan çıkalım Madımak’da aydınlarımız yakılmasın

NATO’dan çıkalım Başbağlar’da köylülerimiz kurşuna dizilmesin.

NATO’dan çıkalım Türkiye darbe ve cinayetlerle boğuşmaktan kurtulsun ve huzur içinde barış içinde ekonomi ve kültür hayatımızı geliştirelim.

NATO’dan çıkalım hem bizi hem komşularımızı tehdit eden İncirlik ve Kürecik üslerine el koyalım.

NATO’dan çıkalım Asya’daki bağımsız öncü konumumuza yerleşelim.

Bu nedenlerle Vatan Partisi olarak NATO’dan çıkalım diyoruz. Rusya, Suriye ile birlikte Suriye’deki Amerika’nın varlığına son verelim. Türkiye seçeneksiz değildir. Türkiye’nin Vatan Partisi var, hayatı boyunca Amerikan emperyalizmine karşı direnmiş Cumhurbaşkanı Adayı Dr. Doğu Perinçek var, Türk Milleti’nin kendisi var, binlerce yıllık birikimi ile Türk Ordusu, Türk Subayı var, Emniyet güçleri var.

Türk Milleti’nin gönlü ferah olsun. Vatan Partisi meclise girip Üreticilerin Milli Hükümeti’ni kuracak, Üretim Devrimini gerçekleştirecek ve NATO’dan çıkacak.

Ahmet Suseven

Vatan Partisi Adana İl Başkanı

Editör: Haber Merkezi