Vatan Partisi Öncü Kadın Parti Okulları’nın 3’üncüsü Adana’da yapıldı. Etkinliğe; Vatan Partisi Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı,  Genel Başkan Yardımcısı Utku Reyhan, Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tülin Oygür ve Köylü Önderi Gönül Çil konuşmacı olarak katıldı. “Vatan Partisi’nin İktidar Stratejisi”, “Türkiye’de Kadın Hareketi ve Öncü Kadın’ın Programı”, “Kitle Örgütlerinde Çalışma Tarzımız” başlıklı konuların işlendiği eğitimin sonunda Vatan Partili kadınlar, Türkiye’yi yönetme sürecinde, üretim için büyük görevi aldıklarını kaydetti.

GENEL1

ZORLU SÜREÇLERDE ÇÖZÜM: VATAN PARTİSİ

“Öncü Kadınlar yönetici görevlere!”  sloganıyla yola çıktılar. Çürümüş neoliberal sisteme meydan okudular. Vatan Partisi Öncü Kadın Parti Okulları’nın 3’üncüsü parti kadrolarıyla, Adana’da Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Mersinli Öncü Kadınların da katıldığı etkinlikten, Türkiye’yi yönetme kararlılığı çıktı.

DEMET UĞUR YETKİN

Açılış konuşmasını yapan Öncü Kadın Adana İl Başkanı Demet Uğur Yetkin, “ Bu eğitimlerden Türkiye’yi yönetme iradesi çıkacak.” dedi. Kadınların toplumsal rollerinin önemine dikkat çeken Yetkin, “ Kadınları öncü görevlere getirmek için sonuna kadar mücadele edeceğiz.” diyerek sözü, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Utku Reyhan’a bıraktı.  “Vatan Partisi’nin İktidar Stratejisi” konulu eğitimi veren Reyhan, dünyada dengelerin değiştiğini belirtti. Dünya genelindeki eğilimin anti-emperyalist ve küreselleşme karşıtı olduğunu söyleyen Reyhan, Türkiye’de de sürecin böyle olduğunu ifade etti. Reyhan, “Türkiye bugün, mavi Avrupa Birliği bayraklarının sallandığı, ABD’nin müttefik olarak görüldüğü, akılları estikleri zaman darbe yapıp, vatanseverleri içeri attıkları, Türkiye değil.” dedi. Geçirdiğimiz bu zorlu süreçte ise, Türkiye’nin Vatan Partisi’nin çözümlerine ihtiyacı olduğunu kaydetti.

GENEL 3

“ÖNCÜ KADINLAR YÖNETİCİ GÖREVLERE!”

İkinci konuşmacı ise Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı’ydı. “Türkiye’de Kadın Hareketi ve Öncü Kadın’ın Programı” konulu eğitimi veren Ayvalı, Kadın hareketinin, toplumsal bütün hareketlerle iç içe olduğunu belirtti. Ayvalı, “ NATO’ya karşı mücadele de, LGBT’ye karşı mücadele de, kadın mücadelesi de aslında aynıdır. Millidir ve tek cephededir.” dedi. Üretim mücadelesinden, kadın hareketinin koparılamayacağını kaydeden Ayvalı, “Çünkü kadın ancak üreterek özgürleşir. Yalnızca cinsellik politikalarına sıkıştırılmış bir kadın hareketi imal edilmeye çalışılıyor.” İfadelerini kullandı. Türkiye’de çarpışan iki kuvvet olduğunu ifade eden Meltem Ayvalı, Türkiye’yi milli kimliğinden koparmaya çalışan küresel emperyalist sisteme karşı, Vatan Partisi’nin milli hükümet programını hatırlattı. Ayvalı sözlerini, “Öncü Kadınlar, yönetici görevlere!” diyerek sonlandırdı.

TÜLİN OYGÜR

“SANAT ATÖLYESİNDE DE VARIZ, KUR’AN KURSUNDA DA!”

Vatan Partisi Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tülin Oygür de, etkinlikte, “Kitle Örgütlerinde Çalışma Tarzımız” konulu eğitimi verdi. Üreten Türkiye’yi kurmak için, kitle örgütlerinde kadınların rolüne dikkat çeken Oygür, Kitle örgütünün çoğulcu karakterini neo-liberalizme teslim olanlarla değil, vatansever ve üreten kadınlarımızla yan yana gelerek pratiğe geçirdik. Sanat atölyesinde de varız, Kuran kursunda da!” ifadelerini kullandı. Prof. Dr. Tülin Oygür konuşmasını, “Vatansever kadınlarla birleşmek üzere, Öncü Kadın görev başına!” diyerek sonlandırdı.

“TÜRKİYE’NİN KALBİ VATAN PARTİSİ’DİR”

Torosların Bilge Köylü Önderi Gönül Çil de konuşmacılar arasındaydı. Kadınların üretimdeki rolüne dikkat çeken Çil, “Hala bu ülke Anadolu kadınının omuzlarında duruyor. Kadına ve birbirimize sahip çıkacağız.” İfadelerini kullandı.

GENEL 2

Salondaki Vatan Partililere seslenen Gönül Çil, “Siz kendinizin farkında mısınız? Bilmiyorum. Vatan Partisi Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kalbidir. Yüz tane parti olsun isterse. Beni buraya getiren bir sebep var. Bir fikir var. Vatanseverlik var. Birbirinize sahip çıkın. Birbirimize sahip çıkacağız.” İfadelerini kullandı. Vatan Partili olmanın, çok onurlu bir görev olduğunu kaydetti.

Vatan Partisi Öncü Kadın Parti Okulları’nın sonuncusu, 22 Ekim tarihinde Vatan Partisi Antalya İl Başkanlığı Binası’nda yapılacak.

Editör: Haber Merkezi