Kırıkkale merkezli dört ilde, Yahşihan Belediyesine yönelik soruşturma kapsamında 36 şüpheli hakkında operasyon düzenlendi. İlk bilgilere göre 31 kişi gözaltına alındı. AK Partili eski Belediye Başkanı Ahmet Sungur ile MHP’li eski Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz da gözaltına alınan isimler arasında yer aldı.
Üç şüpheliye yönelik arama sürüyor
Operasyona ilişkin aktarılan bilgilerde, bir şüphelinin ceza infaz kurumunda bulunduğu, üç şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi. 36 şüpheli hakkında işlem başlatıldığı açıklansa da 31 gözaltı, ceza infaz kurumundaki bir kişi ve aranan üç kişinin toplamı 35 ediyor. Kalan bir kişinin durumuna ilişkin bilgi henüz netleşmedi.

İlk soruşturma Eylül 2025’te başlamıştı
Yahşihan Belediyesine yönelik önceki icbar yoluyla irtikap soruşturmasında, dönemin Belediye Başkanı Ahmet Sungur ile bazı şüpheliler 19 Eylül 2025’te gözaltına alınmıştı. Soruşturma kapsamında Sungur, Celal Yıldırım, Semih Aksakal, Ulaş Biçer ve O.U. tutuklanmış, diğer şüpheliler serbest bırakılmıştı. Savcılığın hazırladığı iddianame Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmişti.
Sungur’a önceki davada 6 yıl 8 ay hapis cezası verilmişti
Mahkeme, 30 Nisan 2026’da sonuçlanan önceki davada Ahmet Sungur, Belediye Başkan Yardımcısı Celal Yıldırım, İmar Müdürü Semih Aksakal ve iş insanı Ulaş Biçer’e 6 yıl 8’er ay hapis cezası verdi. Belediye çalışanı Yekta Niyazi Yıldırım 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılırken altı sanık beraat etti.
Sungur hakkında verilen bu karar önceki irtikap davasına ilişkin. İki eski belediye başkanının gözaltına alındığı son operasyonla ilgili adli süreç ise sürüyor.





