Atatürk Parkı’ndaki törene avukatlar cübbeleriyle katıldı.

Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz ve Yönetim Kurulu Üyesi Av. Neval Yurtdaş Anıta çelenk sundu.

Ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Törene Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Kastamanu Baro Başkanı Av. Özgür Demir, TBB Genel Sekreteri Av. Veli Küçük, Adana Eczacı Odası Başkanı Mürsel Yalbuzdağ, Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Selahattin Menteş, Diş Hekimleri Odası Başkanı Dr. Fatih Güler, Yönetim Kurulu üyeleri, TBB delegeleri, komisyon başkanları, önceki baro başkanları, avukatlar olmak üzere geniş bir topluluk katıldı.

WhatsApp Image 2023-04-05 at 10.13.49 (1)

Başkan Av. Gökayaz, günün anlam ve önemine işaret ederek, "5 Nisan Avukatlar Günü’ne buruk giriyoruz. Çok sayıda meslektaşımızı ve yurttaşımızı depremde kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Umudumuzu asla yitirmeyeceğiz. 

Bize özgürce yaşayabileceğimiz bir vatan ve muasır medeniyeti hedef gösteren bir cumhuriyet bırakan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatan için canını feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi, hukuk mücadelesinde yaşamını yitiren meslek büyüklerimizi minnet, rahmet ve saygıyla anıyoruz.

WhatsApp Image 2023-04-05 at 10.13.49

Yargının kurucu unsuru olan, birey hak ve özgürlüklerinin savunulmasında, hakların korunmasında, hukukun üstünlüğünün sağlanmasında yılmadan ve korkmadan çaba gösteren, demokratik, laik, sosyal ve hukuk devletinin güvencesi siz değerli meslektaşlarımın 5 Nisan Avukatlar Günü'nü kutlar, saygılar sunarım" dedi.

Editör: Haber Merkezi