CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya; "İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in  kızı H.K.G.’yi 6 yaşındayken imam nikahıyla müridiyle evlendirmesi ve çocuğun çocukluğu boyunca her gün cinsel istismara uğradığının ortaya çıkması toplumda büyük bir infial yaratmıştır. Konu mahkemeye de intikal etmiştir.  Ancak Milli Eğitim Bakanlığı İstanbul Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Cafer Koçyiğit, sosyal medya hesabından (https://twitter.com/ckocyigit50) halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılayıcı paylaşımlar yapmıştır. TBMM’ye verdiğim soru önergesiyle konuyu Meclis gündemine taşıyarak, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e sordum."

Kaya'nın konuyla ilgili açıklaması şu şekilde;

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in  kızı H.K.G.’yi 6 yaşındayken imam nikahıyla müridiyle evlendirmesi ve çocuğun çocukluğu boyunca her gün cinsel istismara uğradığının ortaya çıkması toplumda büyük bir infial yaratmıştır. Mağdur H.K.G.’nın tecavüzcüsünün ses kayıtları ve görüntülerle suç duyurusunda bulunması sonucu, konu mahkemeye intikal etmiş, ilgili kişiler hakkında en az 27’şer yıl hapisle cezalandırılmalarını istenmiştir. Ayrıca çocuğun tecavüzcüsü Kadir İstekli için cinsel saldırı suçundan da ceza talep edilmiştir.

Tüm bu gerçekler ortadayken; Milli Eğitim Bakanlığı İstanbul Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Cafer Koçyiğit, sosyal medya hesabından (https://twitter.com/ckocyigit50) halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılayıcı paylaşımlar yapmıştır.

Yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verilmiştir:

“Ey iman edenler! Size bir fasık bir haber getirirse, bilmeyerek bir topluluğa zarar verip yaptığınıza pişman olmamak için o haberin doğruluğunu araştırın. (Hucurat:6)

Bu ayet İman edenlere hitap ediyor. İmansızlar siz iftira atmaya karalama yapmaya devam edebilirsiniz!!!”

İstanbul Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Cafer Koçyiğit’in paylaşımları, toplumda büyük tepkiyle karşılanmıştır.

Bu bilgiler kapsamında;

  1. Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Cafer Koçyiğit hakkında bir işlem başlattınız mı? Başlatılmadıysa, başlatılacak mıdır?
  2.  Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılayıcı paylaşımlar yapan, Cafer Koçyiğit okul müdürlüğü görevini sürdürecek midir?

Editör: Haber Merkezi