CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya; "Konya’da lise son sınıf öğrencisi G.A. (17), iddiaya göre derslerinde başarılı olduğu için okul müdürü H.A. tarafından “Seni, Milli İstihbarat Teşkilatı’na memur olarak alacağız.” vaadiyle evli 1 çocuk babası A.M. (35) ile tanıştırmış. G.A., A.M.’ın, kendisini kandırarak, Merve adındaki bir MİT çalışanıyla tanıştıracağını söyleyip, evine götürdüğünü ve şiddet uygulayıp, tehditle tecavüz ettiğini, günlerce cinsel istismarda bulunulduğu iddia ederek şikayeti olmuştur. Şikayet üzerine elektrik ustası olduğu ortaya çıkan A.M. tutuklanmış, okul müdürü H.A. ve odasında imam nikahı kıyılan diğer okul müdürü A.S.K. açığa alınmıştır" dedi.

Kaya; "TBMM’ye verdiğim soru önergesiyle, konuyu Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e sorarak Meclis’in gündemine taşıdım."

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya; "Bu olayın peşini bırakmayacağız. Konya Valiliği ve Konya Milli Eğitim Müdürlüğü gerekli tedbirleri derhal almalıdır. Yayın yasağı getirterek bu işin üzerini örtemezsiniz."

Kaya tarafından verilen soru önergesi ve açıklaması şu şekilde;

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Anayasa’nın 98, TBMM İçtüzüğü’nün 96 ve 99’uncu maddelerine uygun olarak, T.C. Milli Eğitim Bakanı Mahmut ÖZER tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim. 10.12.2022

Yıldırım KAYA

Ankara Milletvekili

Konya’da lise son sınıf öğrencisi G.A. (17), iddiaya göre derslerinde başarılı olduğu için okul müdürü H.A. tarafından ‘Seni, Milli İstihbarat Teşkilatı’na memur olarak alacağız’ vaadiyle evli 1 çocuk babası A.M. (35) ile tanıştırmış. G.A., A.M.’ın, kendisini kandırarak, Merve adındaki bir MİT çalışanıyla tanıştıracağını söyleyip, evine götürdüğünü ve şiddet uygulayıp, tehditle tecavüz ettiğini, günlerce cinsel istismarda bulunulduğu iddia ederek şikayeti olmuştur. Şikayet üzerine elektrik ustası olduğu ortaya çıkan A.M. tutuklanmış, okul müdürü H.A. ve odasında imam nikahı kıyılan diğer okul müdürü A.S.K. açığa alınmıştır.

Bu bilgiler kapsamında;

 1. Bu olay doğru mudur?

2. Müfettiş görevlendirilmiş midir?

3. Soruşturmayı geniş çaplı yapmayı düşünüyor musunuz?

4. Bakanlığınız davaya müdahil olacak mıdır?

Editör: Güven BOĞA