CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, Eczacılar Sağlık Hizmetlerinin En Güçlü Halkasıdır CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, Eczacılar Sağlık Hizmetlerinin En Güçlü Halkasıdır

Iğdır Milletvekili Yılmaz HUN Norm Kadro Kapsamında Kadroya Alınan Sulama Birliği Personellerinin Hak Kayıplarını, Özlük Haklarının verilmesine dair soru önergesi verdi.

Yılmaz HUN, soru önergesinde şu ifadelere yer verdi.

Sulama Birliği Personelleri 2007 yılında Sayın Cumhurbaşkanın talimatı ile, İl Özel İdare ve Belediyelerde çalışan mevsimlik işçilerle birlikte Norm Kadro kapsamında kadroya alınmıştır. İl Özel İdare ve Belediyeler bünyesinde çalışan mevsimlik işçiler, Norm Kadroya geçtikten sonra genel bütçeden pay ayrılmış, kurumlar arasında geçiş gibi tüm kamuda çalışan işçilerin özlük haklarından faydalanmışlardır.

Ancak Sulama birliği personelleri Norm kadroya alındıktan sonra ne genel bütçede yer almış, nede kurumlar arası geçiş gibi diğer özlük haklarının hiçbirinden faydalanamamışlardır. Özlük Hakları ve maaşlarının diğer bütün işçiler gibi olması yönünde talebimiz iiçeren soru önergesi meclise sunulmuştur.

Editör: Haber Merkezi