"Bakanlığımızın ve İl Sağlık Müdürlüğümüzün Yüreğir Devlet Hastanesinin taşınma konusunu tekrar gözden geçirmelerini talep ediyoruz."

Türk Sağlık Sen Adana 1 No"lu Şube Başkanı Serkan Oluk, hastane önünde yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

Sağlık hizmetlerinin kaliteli, verimli ve sürekli olarak sunulması çok önemlidir. İlimizdede yıkıcı etkilerini yaşadığımız deprem felaketi kamu sağlık hizmetlerinin ve sağlık çalışanlarının önemini bir kez daha ortaya çıkarmıştır. Buradaki diğer bir unsurda hiç şüphesiz ki sağlık hizmeti sunulan kurumların sağlamlığı ve güvenilirliği olmuştur.

Tabi ki öncelikli dileğimiz tüm hastanelerimizin depreme dayanıklı güvenli hizmet sunulabilecek yeterliliğe sahip olmasıdır. Bunun İçin yapılacak çalışmaların tüm Türkiye'yi kapsayacak şekilde olmasını arzulamaktayız.

Bizim için çalışanın can güvenliği herşeyin üstündedir. Bu amaçla hepinizin bildiği gibi Bakanlığımız tarafından Depremde hasar gördüğü gerekçesiyle Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesinin Yüreğir Devlet Hastanesi binasına taşınarak hizmete burada devam etmesine karar verilmiştir.

WhatsApp Image 2023-03-13 at 12.49.36
Sağlık hizmetlerinin sürekliliği açısından Bakanlık böyle bir düzenleme yapmıştır. Fakat bu gelişmelerin akabinde bilindiği üzere Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi 10.03.2023 tarihi itibariyle acil servis, ameliyathaneler, yataklı servisler ve yoğunbakım üniteleri gibi bir çok birimini hizmete açmış olup hasta kabulüne başlamıştır. Hal böyleyken gerek Bakanlığımızın gerek ise İl Sağlık Müdürlüğümüzün Yüreğir Devlet Hastanesinin taşınma konusunu tekrar gözden geçirmelerini talep ediyoruz.

Balcalı Hastanesini Yüreğir Devlet Hastanesine, Yüreğir Devlet Hastanesini başka bir hastaneye oradakileri ise daha başka bir hastaneye taşımak oluşacak maddi ve manevi zararların yanı sıra kurumlarda ki sağlık hizmetlerinin sürekliliği ve hizmet sunumunda ki kurumsal hafızaya da zarar verecektir. Şayet burada kalmanız imkansız denilirse çalışanlarımızın motivasyonu açısından düşünceleri ve istekleri hesaba katılarak farklı alternatifler değerlendirilip çalışanlar mağdur edilmemelidir.

Biz Türk Sağlık-Sen Adana şubesi olarak çalışanlarımızın sağlık hizmetini kendi hastanelerinde sürdürebilmelerini ve istemedikleri kurumlara gönderilmemeleri için çözüm yolu bulunmasını talep ediyoruz. Çözüm yolu bulunurken öncelikle Devletimizin ve Milletimizin menfaatlerini herşeyin üzerinde tuttuğumuzun bilinmesini istemekle beraber, çalışandan yana çalışan odaklı bir tavır ortaya konmasını bekliyoruz.

Bu gün burada dile getirdiklerimiz çalışanların iradesi ve isteğidir. Biz onların sesiyiz. Onlardan yana hak ve hukuktan tarafız ve zerre geri adım atmayız. Çalışan her arkadaşımızın içi rahat olsun. Bu haklı mücadelede tüm platformlarda bütün gücümüzle sizlerin yanındayız.
Hepinize teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.

Editör: Haber Merkezi