Cumhuriyet Halk Partisi Hatay İl Başkanı (Milletvekili A. Adayı) Dr. Hasan Ramiz Parlar, iletişim özgürlüğünün, insanca yaşamanın, saydam bir yönetime kavuşmanın ve demokratik sistemin temel koşulu olduğunu vurguladı.

Bağımsız basının demokrasinin vazgeçilmezi olduğunu ifade eden Parlar, gazetecilerin mesleğini özgürce yapabilmelerinin demokrasinin gereği olduğunu belirterek, şunları söyledi: “İletişim özgürlüğü, ülkemizde insanca yaşamanın, saydam bir yönetime kavuşmanın ve demokratik sistemin temel koşullarındandır. Ne yazık ki bugün yazılı ve görsel basın çalışanları büyük baskı altında. Halkın doğru haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkının bir aracı olan yazılı, görsel ve dijital medyanın temel işlevi, iletişim özgürlüğünün sağladığı özgürlük ve sorumluluk alanını en iyi şekilde değerlendirip gerçekleri tarafsız biçimde kamuoyuna yansıtmaktır. İktidar tarafından baskı altında tutulma çabalarına rağmen, halka gerçek, tarafsız, doğru haberleri vermek için direnen özgür basın ayakta kalmaya çalışıyor. Halkın iktidarında; demokratik, özgür basın ve iletişim ortamı sağlanacak, basın görevini özgürce yapabilecek.

Kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi doğrultusunda, her şartta görevleri peşinde koşan tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”

Editör: Haber Merkezi