15 Kasım 2021 tarihi itibarıyla yeniden kurulan ve “2021 TÜM EMEKLİLER SENDİKASI” olarak yeniden faaliyete başlayan sendikanın Mersin Şubesinin 1. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi.

Kongre Divan Seçimi Ardından Saygı Duruşu, Ardından İstiklal Marşı Okundu. Daha Sonra Fatih KAPLAN, Başkan Hüseyin KURT, Genel Merkezden Örgütlenme ve Eğitimden Sorumlu Ali Sürücü gündeme dair konuştu. Tüm Emekli Sen Eski Genel Başkanlarından Hüseyin ÇOLAK, CHP Mersin Milletvekili Adayı Şerife Yıldız ARICI’da bir konuşma yaptı.

WhatsApp Image 2022-12-11 at 11.51.02 (1)

Kongrede Onursal Başkan Adil ALEYBEYOĞLU Birlik Ve Dayanışmanın Önemine Değindi. Kongreye 26.Dönem Mv. Sayın Serdal Kuyucuoğlu CHP, HDK, EYT, EMEK PARTİSİ, TKP, Yenişehir Belediye Meclis Üyesi Haydar ÖZDEMİR, Av. Fatma YAKARYILMAZ BELCİ, Demokratik Kitle Örgütü temsilcileri yoğun ilgi gösterdi kongrenin canlılığı yarınlar için umut ışığı oldu.

Genel Kurul’da İran'daki kadınların mücadelesi selamlandı, büyük alkış aldı. Mevcut AKP iktidarının gitmesi için birleşik aklın öne çıkarılması tüm konuşmacılar tarafından altı çizildi.

WhatsApp Image 2022-12-11 at 11.51.02 (2)

HÜSEYİN KURT: GEÇMİŞİ GELECEĞE BAĞLIYORUZ

Bugün burada 1. Olağan Genel Kurulu gerçekleştiriyoruz derken aslında onlarca yıldır süren emeklilerin sendikal mücadelesinin yeni bir aşamasından söz ediyoruz. Emekliler mücadelesinin sendikal alana taşınmasının 30 yıla yakın bir geçmişi var. Emeklilerin anayasal hakkı olan sendikalarımız engeller çıkarılarak kapatılıyor. Böyle bir kapatılma sonrası el ele vererek yeniden kurduğumuz 2021 Tüm Emekliler Sendikası Mersin Şubenin ilk Genel Kurulu geçmişi geleceğe bağlıyor. Sendikamızı bugüne taşıyarak bizlere emanet edenlere saygılarımızı sunuyoruz.  Emekleri, çabaları boşa gitmeyecek.

Emeklilerin birleşik gücünün ortaya çıkması hedeflenerek, geçmişten aldığımız, deneyimler ışığında yol yürüyeceğiz.

WhatsApp Image 2022-12-11 at 11.51.02

Acil taleplerimiz olan;

  1. Milli gelir in kişi başına düşen kısmı kadar maaş, insanca yaşama yetecek bir ücret
  2. Yılda 4 kez birer maaş tutarında ikramiye
  3. EYT ve emeklilerin birleşik gücünün oluşturulması
  4. Sendika statü yasasının çıkarılması
  5. Örgütlenme önündeki engellerin kaldırılması
  6. Emeklileri için ortak yaşam alanları oluşturulması.
  7. Öncelikli talepler etrafında örgütlenme çalışması yapılması hedeflenecektir.

10 larca üyenin konuşması sonrası tek liste ile seçime geçildi ve Kongre başarı ile tamamlandı.

Editör: Güven BOĞA