Adana Barosu, 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde Baro Başkanımız Av. Semih Gökayaz,  "14 Mayıs günü tüm baro yönetimi ve merkezde görev alan meslektaşlarımızla birlikte tüm ilçelerimizde ve sahada seçim sürecinin takipçisi olacağız.” dedi.

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde görev alacak meslektaşlarımıza yönelik “Seçim ve Sandık Güvenliği” eğitimi ve bilgilendirme toplantısı yapıldı.

"Seçim ve Sandık Güvenliği” eğitimi ve bilgilendirme toplantısıyla ilgii Adana Barosundan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.

Adana Barosu Avukatlar Salonu’nda yapılan toplantıya Baro Başkanımız Av. Semih Gökayaz, Başkan Yardımcımız Av. Miyesser Ersalan Önenli, Genel Sekreterimiz Av. İlker Mengü, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Av. Sinem Tanrısınatapan Keskin, Av. Nevzat Elçi, Av. Ayça Kara Sığırcı ve Adana Barosu Sandık Güvenliği Kurulu Başkanı Av. Mustafa Çinkılıç, Adana Barosu Sandık Güvenliği Kurulu Üyesi Av. Sabri Sarı ve birçok meslektaşımız katıldı.

WhatsApp_GArsel_2023-05-11_saat_19.26.40

Açılış konuşmasını Baro Başkanımız Av. Semih Gökayaz, Baro Yönetim Kurulu üyemiz Av. Sinem Tanrısınatapan Keskin ve Av. Sabri Sarı yaptı.

Yönetim Kurulu üyemiz Av. Sinem Tanrısınatapan Keskin yaptığı açılış konuşmasında; “Seçim ve sandık güvenliği için sorumluluk alan tüm meslektaşlarımıza çabalarından ötürü teşekkür ediyorum. Bu çabaların seçimlere yansıyacağına olan inancımız tamdır. Bu eğitimi vermek üzere aramızda bulunan Adana Barosu Sandık Güvenliği Kurulu Başkanı Av. Mustafa Çinkılıç’a çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Ekran görüntüsü 2023-05-11 220303

Adana Barosu Sandık Güvenliği Kurulu Üyesi Av. Sabri Sarı da yaptığı konuşmada; “Seçimlerin adil, şeffaf, denetlenebilir ve hukuka uygun olması için Avukatlık Kanunu’nun yüklediği, demokrasinin ve hukukun üstünlüğünün işlevsellik kazanması yönündeki görevimize uygun olarak sorumluluk alma gereği doğmuştur.” dedi.

Baro Başkanımız Av. Semih Gökayaz, yaptığı konuşmada; seçmen iradesinin en yoğun bir şekilde ve sağlıklı olarak sandığa yansımasını istediklerini belirterek, "14 Mayıs günü tüm baro yönetimi ve merkezde görev alan meslektaşlarımızla birlikte tüm ilçelerimizde ve sahada seçim sürecinin takipçisi olacağız.” dedi.

GÖREVLİ KARTI HAZIRLANDI

Av. Gökayaz, “Bu çalışmayı çok önemsiyoruz. Seçim güvenliğini, meslektaşlarımızın katılımı ve katkılarıyla sağlayabilmek için bu çalışmayı planladık. Burada yer alan tüm meslektaşlarımızın görev kartları hazırlandı. Baromuzun temsilcisi olduğumuzu gösteren bu görev belgesi sayesinde seçim günü çalışmalarımızı kolaylıkla yürütebileceğiz. Seçim Hukuku’nun güvenli işlemesi için elimizden geleni yapacağız. Bu sorumluluğu yüreğinde hisseden ve katkı sunan tüm meslektaşlarıma keyifli ve başarılı çalışmalar diliyor, teşekkür ediyorum. Bu seçimlerin ülkemize ve halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Adana Barosu Sandık Güvenliği Kurulu Başkanı Av. Mustafa Çinkılıç, seçme seçilme hakkının en temel insan haklarından birisi olduğunu ifade ederek, “Tüm partilere eşit mesafedeyiz ve hukuki bir çaba içerisindeyiz. Bizden bilgi talep eden tüm partilere elimizdeki bilgileri vermeyi taahhüt ediyoruz. Bu aşamada sandıkta görevli olan memurlar ve partilerin müşahitlerinin karşılaştıkları sorunlarda anında o okulda sorumlu olan meslektaşımıza başvurmasını sağlayacağız.” şeklinde konuştu.

TBB SEÇİM REHBERİ DAĞITILDI.

Sunum öncesi Türkiye Barolar Birliği’nin hazırlamış olduğu Seçim Rehberi katılımcılara dağıtıldı.

Editör: Haber Merkezi