Merkezi hükümetin her anlamda yurttaşa olan uzaklığına karşılık, Adana Ekoloji Platformu olarak yerel yönetimlerle ilişkide olmaya, birlikte çalışmaya her zaman önem verdik. Şimdiye kadar bu anlayışımızın karşılığını gördüğümüzü söyleyemeyiz. Oysa, yaşanan iklim krizi ve yıkıcı etkilerine karşı özellikle kentlerde yerel yönetimler ile yurttaş mücadele birliğinin kurulması, planlama aşamasından başlayarak, belediyelerin çalışmalarına o beldede yaşayanların gönüllü katılımı, başarı sağlanması için zorunlu hale gelmiş bulunuyor.

Eskiden beri sosyal mücadele alanlarından aşina olduğumuz, şimdi Seyhan Belediye Başkanlığı görevine seçilen Sayın Oya Tekin görüşme talebimizi kabul etti ve kendisiyle platform heyeti olarak verimli bir görüşme gerçekleştirdik.

Kendisi bizlere, çevre ve ekoloji konusuna eskiden beri önem verdiğini, platform ile çalışmaktan memnunluk duyacağını belirtti. Bizler de, yeni belediye başkanımıza stratejik plan, iklim acil eylem planı, iklim krizi çalışma grubu, yenilenebilir enerjiye geçiş, kentsel ısı adası etkisi gibi konularda görüş ve önerilerimizi iletme imkanı bulduk.

Bu ziyaretin ve görüşmenin Seyhan Belediyesi ile Adana Ekoloji Platformu arasında uzun soluklu ve verimli bir ilişkinin başlangıcı olacağına inanıyor ve umuyoruz.

Sayın Oya Tekin’e yeni seçildiği görevinde başarılar diliyoruz.

Adana Ekoloji Platformu Çukurova Beledıyesi’ni Ziyaret Etti Adana Ekoloji Platformu Çukurova Beledıyesi’ni Ziyaret Etti

Saygılarımızla. 17 Mayıs 2024

ADANA EKOLOJİ PLATFORMU

Editör: Haber Merkezi