"Bizler Yüreğir Devlet Hastanesinde yaşanan bu şiddet olayı ile ilgili olarak yürütülen idari soruşturma ve yargılamanın sonuna kadar takipçisi olacağız.  Şiddet NEREDEN ve KİMDEN gelirse gelsin ŞİDDETE ve MOBİNGE  karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. YAŞASIN KADIN DAYANIŞMASI!"

Adana Kadın Platformu Heykelli Parkta bir araya gelerek Uzman Doktor Neslihan Üzer’e yönelik şiddet ve mobing’i protesto etti.

Platform adına Av. Sevil Aracı Bek tarafından okunan basın açıklamasında; “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü yaklaşırken şiddet daha fazla konuşulmaya başlandı. Devlet ve kurumları tarafından yürütülmesi gereken kadına yönelik şiddetle mücadele ise çoğu zaman sadece bu günlerle sınırlı olarak ve sadece bireysel erkek şiddeti olarak ele alınmaktadır” dedi.

Aracı sözlerine şu şekilde devam etti;

WhatsApp Image 2022-11-16 at 17.58.20

Sağlık işkolunda da çoğunlukla kadın sağlık emekçileri erkek yöneticilerin mobbing ve şiddetine maruz kalmaktadır. Basın açıklamamıza konu olay Yüreğir Devlet Hastanesinde, kadın sağlık emekçisine karşı gerçekleimiştir.

Uzman Doktor Neslihan ÜZER tüm Adana İline hizmet veren Yüreğir Devlet Hastanesi bünyesinde bulunan Adli Tıp Biriminde, Adli Tıp Uzmanı olarak görev yapmakta iken; Başhekim Haşim Onur ULUÖZ tarafından mobing ve fiziksel saldırıya uğramıştır.

Neslihan Üzer, Adli Tıp Biriminin kurucusu ve sorumlusu iken Adli Tıp Birimindeki yetkileri elinden alınmıştır, bu yetmiyormuş gibi kendisine bağlı olarak hizmet veren birimlerde görevli personele de hukuksuz talimatlar verilerek kendisinin hizmet sunması imkansız hale getirilmiştir.

Dr. Neslihan ÜZER, 17 Ağustos.2022 tarihinde yaşanılanları anlamak ve çözüm bulmak amacıyla gittiği Başhekimlik odasında Başhekim Haşim Onur ULUÖZ tarafından; kolunu bükme, karnına yumruk atma, yerde sürükleyerek dışarı atmaya çalışma şeklinde fiziksel saldırıya ve ayrıca hakaret ve aşağılanmaya maruz kalmıştır.

Buna rağmen İl Sağlık Müdürlüğü, kadın hekime şiddet uyguladığı kesin olan Başhekim hakkında hiçbir işlem yapmamış ve hatta MAĞDUR olan KADIN DOKTOR hakkında soruşturma açmış ve  görev yeri değişikliği önermiştir.

Saldırıya uğrayan KADIN DOKTORUMUZ adli ve idari olarak işlem başlatmasına rağmen aynı hastanede aynı başhekimle çalışmaya devam ettirilmiştir.

Arkasından başlayan adli ve idari soruşturmalar sonrasında Neslihan Üzer hakkında yürütülen soruşturma sonucunda soruşturmaya yer olmadığı kararına rağmen, adli tıp raporu ve 6284 sayılı yasa çerçevesinde Başhekim hakkında uzaklaştırma kararı verilmiş olmasına rağmen; valiliğin soruşturmasında darp olayı yok sayılarak İl Sağlık Müdürlüğü ve Hastane Başhekimi aklanmaya çalışılmaktadır.

Mahkemenin koruma kararına rağmen ERKEK EGEMEN ZİHNİYET kendini ortaya koymuş, kadın mağdur yerine, SALDIRGAN OLAN, ATANMIŞ OLAN  ERKEK korunmuştur ve korunmaya devam edilmektedir.

TÜM BU SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

NESLİHAN ÜZER YALNIZ DEĞİLDİR

SAĞLIKTA ŞİDDETE HAYIR!!

KADINA ŞİDDETE HAYIR!!

LİYAKATSIZ İDARECİLERE HAYIR!! KADINA ŞİDDET POLİTİKTİR!

Bizler Yüreğir Devlet Hastanesinde yaşanan bu şiddet olayı ile ilgili olarak yürütülen idari soruşturma ve yargılamanın sonuna kadar takipçisi olacağız.  Şiddet NEREDEN ve KİMDEN gelirse gelsin ŞİDDETE ve MOBİNGE  karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. YAŞASIN KADIN DAYANIŞMASI!

Editör: Haber Merkezi