YÜREĞİR ZİRAAT ODASI BAŞKANI DOĞAN, ÇGC’Yİ ZİYARETİNDE TARIMIN GÜNDEMİNİ DEĞERLENDİRDİ

Adana’nın Merkez Yüreğir İlçesi Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, Türkiye’nin toplam karpuz üretiminin yüzde 20’sini karşılayan Adana’nın tescilli karpuzunda hasat hazırlığı yapıldığını bildirdi. Doğan, sıcak yaz günlerinin vazgeçilmez meyvesi karpuzdan yüksek rekolte beklediklerini ifade etti.

Mehmet Akın Doğan, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nin yeni yönetimine yaptığı tebrik ziyaretinde, Başkan Cafer Esendemir, Başkan Yardımcısı Dilek Akın, Mali Sekreter Süreyya Uri, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Akköse ve Çetin Ulucan tarafından konuk edildi.

9e5e1731-d29b-48c2-b3bc-7478da766752

Kamuoyunun bilgilendirilmesinde basının önemine vurgu yapan Doğan, Adana çiftçisinin sesini dile getirirken basın mensuplarından gördükleri destek için Başkan Esendemir’in şahsında Adana’nın tüm yerel, bölgesel ve ulusal medyasına teşekkür etti.

Tarımın gündemini de değerlendiren Mehmet Akın Doğan, son aylarda fiyatı en fazla konuşulan ürünler olan patates ve soğandaki fiyat yükselişinin nedenine dikkati  çekerek, “Önceki yıl soğan para etmemişti ancak son iki yıldır değer görüyor. Bu yıl hasat döneminde yaşanan depremden dolayı toplama işçisi sıkıntısı gecikmeye neden oldu. Şu anda sağan tarlada 6 TL’ye kadar düştü. Patates ise yine tarlada 10 ile 11 TL civarında seyrediyor” dedi.

Mehmet Akın Doğan, yaz aylarının vazgeçilmez meyvesi karpuzun da hasadının yaklaştığını belirterek, “Çukurova’da yaklaşık 100 bin dekar alanda ekimi yapılan karpuz yıllık ortalama 700 bin civarındaki rekoltesi ile yöre çiftçimizin önemli bir geçim kaynağı. Biz Ziraat Odası olarak Adana karpuzunu 2020 yılında tescillemiştik. Ayrıca, karpuzun olgunlaşmadan hasadının önüne geçmek için karpuz timleri oluşturduk. Buradaki bütün amacımız yöremizin önemli bir geçim kaynağı olan ürünün kalite imajını yükseltmektir” dedi.

ADANA ŞALVARINA DA TESCİL

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, Adana’nın sadece kebaptan ibaret olmadığını,  korunması ve gelecek kuşaklara aslını kaybetmeden aktarılması gereken birçok değerinin bulunduğunu belirterek, “Bunlardan birisi de Adana şalvarı. Kesim özellikleri, dikimi ve rahatlığı ile Adana şalvarı başka yörelerin şalvarlarından birçok ayırt edici özelliğe sahip. Biz bu özellikleri tespit ederek, tescili için başvuruda bulunduk, takibini yapıyoruz” bilgisini paylaştı.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir de konuğu Mehmet Akın Doğan’a sosyal tesisleri gezdirerek, yaptıkları çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

2f367f6c-0ba4-41da-ac55-7d6116006d21

14bfdf8f-7106-4bfa-b1a8-73046dc6473c

3a891aab-69f8-48ac-9fb0-c6382e997f83

Editör: Haber Merkezi