Adana Mor Dayanışma Kadın Derneği; “Melek E.’nin ve erkek adalet tarafından yalnızlaştırılan tüm kadınların yanındayız” başlıklı basın açıklaması gerçekleştirdi.

WhatsApp Görsel 2023-05-17 saat 14.55.55Adana Adliye Sarayı önünde Adana Mor Dayanışma Derneği üyeleri, Avukat Şeyma Bulut, HDP Adana İl Eş Başkanı Helin Kaya ve HDP Adana Kadın Meclisi üyeleri de katılarak destek verdi.

Mor Dayanışma adına Derya Çiçek tarafından okunan açıklamada; “Kız Kardeşimiz Melek E.’ye şiddet uygulayan, çocukların eğitim öğretim ve sosyal yaşamını gasp ede, ölüm tehditleri savuran ve iftiralarla yaşamını sürekli tehdit eden fail M.S.ile görülecek duruşma için Adana Adliyesindeyiz” ifadesi kullanıldı.

Çiçek konuşmasına şu şekilde devam etti;

Adana Mor Dayanışma üyesi olan Melek E. yıllarca ayrıldığı erkek ve ailesi tarafından her türlü şiddete maruz kalan bir kız kardeşimiz.

Tıpkı ülkemizde şiddete uğrayan binlerce kadın gibi yaşama hakkı sürekli saldırıya uğrayan bir kadın.

Çocuk yaşta evlendirilmek, erken yaşta annelik ve sistematik uygulanan şiddet sonucu boşandığı erkek tarafından şiddete maruz kalmaya devam etti.

13 yıl boyunca sistematik bir şekilde M.S. Tarafından hem fiziksel hem psikolojik hem de ekonomik şiddete maruz kalmış, defalarca kez ölümden dönmüş kız kardeşimiz boşanmasına rağmen M.S. tarafından atılan asılsız iddialar yüzünden davalar açılmaya devam ediyor.

Meleğe karşı M.S. nin fiziksel şiddeti iki yıldır son bulmasına karşın, psikolojik şiddeti son bulamamaktadır. Sürekli olarak tehditleri devam etmektedir.

MS tehditlerini direk kendi iletişim araçlarının yanı sıra; 12 yaşındaki, velayeti Melek’te olmasına rağmen kaçırdığı çocuğunun telefonu üzerinden de yapmaktadır. Defalarca kez avukatı tarafından 6284 sayılı kanun kapsamında koruma ve önleme tedbirine başvurularak korunmaya alınan kız kardeşimiz yeniden bir yaşam kurmaya çalışıyorken M.S.’nin bu asılsız iddiaları buna zorluk oluşturmaktadır.

Kadınları koruması gereken devlet ve iktidar ise kadınların güvencesi olan İstanbul sözleşmesini bir gecede bir kişinin bir tek imzası ile kaldırarak bu erkek egemen şiddetin cezasızlığını meşrulaştırıyor ve faillerin rahat rahat hareket etmesini sağlıyor.

Elbette biz vazgeçmiyoruz. Biz kadınlar ve kendisini kadın hissedenler özgürce şiddetten uzak, korkmadan eşit bir şekilde yaşamak ve hayata katılmak istiyoruz. Biz insanca hayatta kalmak istiyoruz. Hayatlarımızdan haklarımızdan şiddetten uzak korkusuz Özgür ve eşit yaşama arzumuzdan vazgeçmiyoruz. İstanbul sözleşmesinden vazgeçmiyoruz. İstanbul sözleşmesini mutlaka ama mutlaka geri alacağız ve uygulayacağız. Çünkü İstanbul sözleşmesi bizim... asla vazgeçmeyeceğiz.

Melek E.’nin ve erkek adalet tarafından yalnızlaştırılan tüm kadınların yanındayız.

Yaşasın Kadın Dayanışması!

ADANA MOR DAYANIŞMA KADIN DERNEĞİ

Editör: Haber Merkezi