Emek ve Meslek Örgütleri Cumhurbaşkanlığı Seçimi İçin Katkı Sunacaklarını Belirtti.

Adana’da CHP İl Yönetimi ile bir araya gelen KESK’e bağlı sendikalar, TMMOB Adana İKK ve Bağlı Odalar, Adana Tabip Odası, Adana Eczacı Odası, Adana Veteriner Hekimler Odası Cumhurbaşkanlığı seçimi için neler yapabileceklerini tartıştılar.

WhatsApp Görsel 2023-05-22 saat 20.02.421211

Toplantının açılış konuşmasını Birleşik Taşımacılık Sendikası Adana Şube Başkanı Tonguç Özkan yaptı.

Özkan’ın ardından CHP İl Yönetimi adına Dr. Halit Atik bir değerlendirme gerçekleştirdi.

BTS Şube Başkanı Özkan konuşmasında şunlara dikkat çekti;

Seçim öncesi koşulların adil olmadığı, kamu kaynakları ve gücünün iktidardan yana kullanılarak muhalefetin sindirilmeye çalışıldığı antidemokratik bir süreci yaşıyoruz.

Yirmi yıldır TÜİK’in yayımladığı doğru olmayan enflasyon rakamlarıyla ücretlerimiz ve satın alma gücümüz azaltılmaktadır. İktidar sermayeden yana politikalarını emekçilerin sömürüsünü derinleştirip alabildiğine güvencesizleştirerek sürdürmekte, yoksullaştırdıklarını artık açlığa mahkum etmektedir.

WhatsApp Görsel 2023-05-22 saat 18.41.13

Özkan sözlerine şu şekilde devam etti; “Bir hayal kırıklığı yaşadık, ama sonra tabii ki hepimiz bu gerçeği görmek durumunda kaldık. Aslında bu iki türlü seçimlere Türkiye çok fazla alışık olmadığından sanki İlk turda seçimler bitmiş gibi bir atmosfer yaratıldı. Ve AKP-MHP bloğu da bu algıyı yaratarak psikolojik üstünlük kurmaya çalıştı.

Bir iki gün bu olumsuz atmosfer bizleri etkilemiş olsa da hemen kendimizi toparladık.

WhatsApp Görsel 2023-05-22 saat 20.02.42

Şimdi bu toplantıda ki amacımız 28 Mayıs'la ilgili ne yapacağız? Ne yapmamız gerekiyor? Nerede eksik kaldık? Millet İttifakının adayı Kemal Kılıçdaroğlu için Cumhuriyet Halk Partisi’nin bizden bir talebi var mı? Bizim onlardan bir talebimiz var mı? Bizim sahada gördüğümüz eksikler yanlışlar neler 28 Mayıs'ta bu eksikliklerin düzeltilmesi için ne yapabiliriz? Yani aslında burada bir dayanışma örneği göstermemiz gerekiyor” dedi.

Özkan sözlerini şu şekilde tamamladı; “Biz partiden ne istiyoruz? Nerede eksiklikler var? Parti bizden bir şey istiyorsa bizler de bunu koşulsuz olarak yerine getirmeye hazırız.

Bizler koşulsuz olarak elimizden gelen her türlü çabayı ta ki seçim gününe kadar ve sandıklar sayılıncaya kadar bu çabayı göstereceğiz” dedi.

Emek ve Meslek Örgütleri adına Özkan; “Herkesi 28 Mayıs tarihinde seçimlerde oyumuzu kullanmaya ve sandıklarımızdaki oylara sahip çıkmaya çağırıyoruz. Gelin, hep birlikte değiştirelim! Emek bizim, oy bizim, gelecek hepimizin!” dedi.

HALİT ATİK: BİRLİKTE BAŞARABİLİRİZ

CHP Adana İl Yöneticisi Halit Atik 14 Mayıs seçimlerine dönük yaşanılan eksiklere dikkat çekti. Adana’da oy kullanmayanların sayısına değindi, sandık güvenliğinde avukatların tüm ilçelerde görevlendirildiğini ifade etti.

Halit Atik, Emek ve Meslek Örgütlerine bu kısa zaman diliminde tarihsel görevler düştüğünü belirttiği konuşmasında "birlikte başarabiliriz” dedi.

Editör: Haber Merkezi