Adana’da, Adana Alevi Platformu, Alevi Bektaşi Federasyonu, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Seyhan ve Yüreğir Şubeleri, Adana Hacı Bektaş Veli Kültür Derneği, Nacarlı Kaşlıca Alevi Kültür Derneği, Adana Tahtacıları Kültür Derneği ve Kürecikler Derneği tarafından organize edilen Adana Büyükşehir Belediyesinin de destekleyici olduğu “Şeyh Bedrettin ve Alevilik” paneli yapılacak.

Moderatörlüğünü İbrahim Karakaya’nın yapacağı panelde HDP Antalya Milletvekili ve aynı zamanda PSAKD Eski Genel Başkanı Kemal Bülbül, PSAKD Genel Başkanı Cuma Erçe ve aynı zamanda yazar da olan Avukat Kemal Derin konuşmacı olacaklar.

WhatsApp Image 2023-01-18 at 10.48.48

21 Ocak 2023 Cumartesi, saat:14.00’de, Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonunda gerçekleştirilecek panel öncesi Avukat Kemal Derin Şeyh Bedrettin’in yaşamını Habere Güven için özetledi.

"Şeyh Bedrettin Anadolu aydınlanmasının önemli kilometre taşlarından birisidir. Tabi bu Bedrettin’i hareket olarak nitelendirdiğimiz hareket tek başına Bedrettin’den oluşuyor önemli iki tane halifesi daha var bunlardan bir tanesi börülce Mustafa diğeri ise Torlak Kemaldir."

Av. Kemal Derin panele katılım için de şu çağrıyı yaptı;

Editör: Haber Merkezi